KRSTIĆ: Imam političku podršku cele Vlade Srbije!

Objašnjavajući šta misli kada kaže da moramo biti spremni na "stezanje kaiša", Krstić je rekao da to znači smanjenje subvencija, da svi poreski obveznici moraju plaćati poreze i doprinose, i naveo da će neke mere biti sistemske, a njihovi rezultati će biti vidljivi tek za nekoliko godina

Kandidat za ministra finansija Lazar Krstić izjavio je večeras da se uverio da je moguće izvršiti promene u javnim finansijama zemlje i naglasio da za planirane mere ima političku podršku cele Vlade Srbije.

Srbija mora da "steže kaiš" i zbog toga mora biti spremna da sprovede neke mere koje neće biti popularne - rekao je Krstić za RTS, i izrazio očekivanje da će se prvi rezultati tih kratkoročnih mera u finansijskom sektoru videti odmah.

Objašnjavajući šta misli kada kaže da moramo biti spremni na "stezanje kaiša", Krstić je rekao da to znači smanjenje subvencija, da svi poreski obveznici moraju plaćati poreze i doprinose, i naveo da će neke mere biti sistemske, a njihovi rezultati će biti vidljivi tek za nekoliko godina.

Druga stvar koja mu je bila važna je, kako je naveo, politička volja za sprovođenje reformi i on smatra da takvo raspoloženje u Vladi Srbije postoji.

(Telegraf.rs / Tanjug / Beta)