PRLJAV TRIK PRIŠTINE: Vulinu treći put zabranjen odlazak na Kosovo

- Očigledno da će Priština učiniti sve da kandidati SLS-a pobede na izborima i da tako sprovode politiku Prištine - kaže ministar bez portfelja zadužen za KiM

Ministar bez portfelja zadužen za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin saopštio je danas da mu je po treći put zabranjen dolazak u Štrpce i da je očigledno da Priština čini sve da kandidati liste Srpska ne pobede u drugom krugu lokalnih izbora.

Vulin je na konferenciji za novinare u Vladi Srbije rekao da ga je ovog puta Kancelarija za EU u Prištini obavestila da ne može da dođe u Štrpce, i to bez ikakvog objašnjenja. On je rekao da su u drugom krugu izbora u toj opštini kandidati SLS-a i liste Srpska.

- Ako se ovako nastavi i ako se svaka naša poseta bude pretvarala u diplomatski obračun i ako za svaku posetu bude trebalo odlaziti u Brisel, jasno je da Priština čini sve da uplaši Srbe i da kandidati liste Srpska ne prođu i zato zabranjuju dolazak zvaničnika Vlade Srbije, jer se nada da će pobediti kandidati SLS-a i drugi koje podržava kako bi se prekinula svaka finansijska i politička veza sa Srbijom - rekao je Vulin.

On je rekao da je očigledno da će Priština učiniti sve da kandidati SLS-a pobede na izborima i da tako sprovode politiku Prištine, ali istovremeno je i naglasio da veruje da Srbi to neće dozvoliti.

(Telegraf.rs / Tanjug)