BRUKA: Vijore se albanske zastave na jugu Srbije! (FOTO)

Više hiljada Albanaca u Preševu slavilo Dan zastave - nacionalni praznik Albanije, a na zgradi Skupštine opštine od jutros je zastava Republike Albanije, pored zastave Srbije, koja je tu stalno

U Preševu je održana svečana sednica Skupštine opštine za Dan zastave - nacionalni praznik Albanije, a lokalni lideri i građani su održali protestni skup.

Na zgradi Skupštine opštine Preševo od jutros je zastava Republike Albanije, pored zastave Srbije, koja je tu stalno.

Zamenik predsednika opštine Skender Destani kaže da će zastava Albanije na zgradi SO Preševo biti do ponoći. Pored zastave je istaknut i crveni pano na kome je crnim slovima ispisano "Vratite nam spomenik".

Svečana sednica lokalnog parlamenta je počela oko 10.30, a predsednik Opštine Preševa Ragmi Mustafe je za 13 satu najavio protestni skup ispred zgrade Opštine i večernji kulturno-umetnički program.

Dan državnosti, nacionalni praznik Albanije - 28. novembar obeležava se na jugu Srbije kao Dan zastave, uz isticanje državnog simbola susedne države.

Albanci u Preševu i Bujanovcu već 12 godina obeležavaju Dan zastave Republike Albanije isticanjem albanskih zastava na javnim ustanovama u kojima su na vlasti.

(Telegraf.rs / Tanjug)