MINISTAR MRKIĆ: Slobodan Milošević nije iznosio pare na Kipar, već u Ameriku!

Ministar srpske diplomatije tvrdi da je Dobrica Ćosić dogovorio s Ibrahimom Rugovom podelu Kosova, ali da je sve to sprečio bivši predsednik SRJ i lider SPS-a MIlošević

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivan Mrkić kaže da u vreme sankcija Slobodan Milošević nije dolazio, niti je imao ijedan evro, odnosno marku na Kipru i da je novac iznosio u Ameriku.

- Možete me staviti na poligraf, verujte da ne znam da li je Marko Milošević imao neki račun na Kipru. Sumnjam. A u stvari, to je paradoksalno, novac je samo nošen na Kipar, ali je išao na Zapad. Znam da sam imao razgovor s američkim ambasadorom na Kipru, dok je još imao ovlašćenja da sme da razgovara sa mnom. Posle toga su im zabranili da razgovaraju s jugoslovenskim diplomatama. Onda mene američki ambasador pita: "Gde je taj Miloševićev novac?" Ja mu kažem da sam pitao neke naše bankare i da oni tvrde da je najveći deo otišao u Ameriku. Onda se on nasmejao, ali nikad mi nije rekao: "Nemoj to više da pričaš, to nije tačno" - kaže Mrkić, i dodaje da ga je posle 2000, kad je smenjen, u diplomatiju vratio Vuk Drašković.

Šef srpske diplomatije kaže i da "sadašnji odnos snaga govori u prilog tome da Priština neće postati članica UN možda nikada," ali da to ne znači da Srbija s njom neće raditi na normalizaciji situacije.

(Telegraf.rs / Beta / Izvor: Nedeljnik)