INTERVJU - Vanja Udovičić: Nikad ne odustajem, rešiću probleme srpskog sporta! (FOTO)

Ministar omladine i sporta otvoreno za naš portal govori o planovima kako da sport učini svima dostupnim, kao i kako mu je bilo kad je iz bazena seo u ministarsku fotelju

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić u intervjuu za Telegraf.rs otvoreno govori o učinku ministarstva koje predvodi u prvih 100 dana od kako je on na njegovom čelu, o rešavanju problema huligana na sportskim priredbama, o privatizaciji klubova, o projektima koje je pokrenuo, kao i o besplatnom školskom i univerzitetskom sportu.

- Poštujem starije kolege i iskusnije od mene, koji su se već dokazali u svom poslu, ali sam prihvatio ovu funkciju jer mislim da mogu da pomognem i da uradim nešto dobro. Iskustvo koje sam stekao baveći se sportom daje mi, ipak, prednost u odnosu na neke druge. Jer stvari koji sportisti nauče u sportu - kako da se pobeđuje, kako da se podnese poraz i izvuče pouka – dragocene su. Ja znam da ne znam i spreman sam da učim, da prihvatim svaki savet, bio on dobronameran ili ne, ali iz takvih stvari se uči.

(Darko Zlojutro)