TADIĆ: Srbiji treba jaka Demokratska stranka!

- Ukoliko slabi DS, kao najveća opoziciona stranka, to automatski dovodi do nezdrave asimetrije između vlasti i opozicije, što utiče i na rejting stranaka na vlasti. Upravo zbog toga je jaka DS neophodna da bi se ostvarila stabilnost u srpskom društvu - rekao je počasni predsednik Demokratke stranke

Počasni predsednik DS Boris Tadić izjavio da je Srbiji potrebna jaka DS, navodeći da sadašnjoj vlasti zamera što politiku svodi na čist makijavelizam. On je dodao i da se situacija u Srbiji i pad rejtinga DS ne dešavaju nezavisno jedna od druge.

- Ukoliko slabi DS, kao najveća opoziciona stranka, to automatski dovodi do nezdrave asimetrije između vlasti i opozicije, što utiče i na rejting stranaka na vlasti. Upravo zbog toga je jaka DS neophodna da bi se ostvarila stabilnost u srpskom društvu - kazao je on podgoričkom “Danu”.

Prema njegovim rečima, vlast u Srbiji je veoma nekoherentna i ne postoji minimum poverenja, uprkos velikom zaklinjanju koalicionih partnera na jedinstvo i fantastičnu saradnju.

- To je golim okom vidljivo i čak ni politika evrointegracija, koju smo mi nametnuli našim političkim oponentima i koju oni danas sprovode, nije dovoljna za neophodnu koherentnost i timski karakter sadašnje vlade Srbije - naveo je bivši predsednik Srbije.

On smatra da ono što ujedinjuje aktuelnu vlast u Srbiji jeste vrednosni i politički stav da je u politici baš sve moguće učiniti, bez obzira da li se politički potezi baziraju na istini ili laži.

- To je suštinska razlika naše političke opcije i opcije stranaka koje su trenutno na vlasti. Nije dovoljno što su usvojili naše strateške i političke ciljeve i plan za sprovođenje reformi. Potrebno je da usvoje stav da se politika ne svodi na čisti makijavelizam -  istakao je Tadić.

On je kazao da je uvek podržavao dobru saradnju Srbije i Crne Gore, dodajući da je medijska pompa iskorišćena za plasirane neistina da su za vreme dok je on bio na čelu Srbije narušeni odnosi Beograda i Podgorice.

Tadić je dodao da se nikad nije mešao u unutrašnju politiku Crne Gore, navodeći da će razvoj budućih odnosa dve države moći da ocenjuje tek kada vidi neki konkretan napredak.

(Telegraf.rs / Tanjug)