VEROVALI ILI NE: Novinarka Telegrafa učlanila se u 12 partija za 4 sata i 11 minuta!

Ako hoćete da pristupite najvećim srpskim partijama ne treba vam lična karta, samo malo dobre volje i kondicije. Ako niste znali, PUPS prima i studente, SPO kuva najbolju kafu, a jedino kod Koštunice morate da prođete Komisiju da bi se učlanili

Izbori su raspisani, a vi ne želite da ostanete po strani. Hteli bi da se politički aktivirate, da se učlanite u najveće srpske partije? Nema problema, lepo se obucite, odvojite četiri sata slobodnog vremena, izaberite neki sunčan dan i stvar je završena!

Da se učlanim u 12 najvećih bilo mi je potrebno tačno četiri sata i jedanaest minuta. Ličnu kartu sam ponela za svaki slučaj, mada skoro da mi nije ni trebala. Jer, ovaj najvažniji dokument kojim se proverava nečiji identitet, verovali ili ne - traže u samo dve partije - Srpskoj radikalnoj stranci i Jedinstvenoj Srbiji. Novac za članarinu mi, takođe, nije trebao.

I ono najvažnije - razlog ili motiv zbog kog želite da se pridružite partijskom jatu, uopšte ne zanima ljude ni u jednoj srpskoj partiji! Dovoljno je samo da želite da potpišete pristupnicu(?!)

Obići sve centrale partija prilično je lako, jer je njih 10 od 12 locirano u strogom centru Beograda. S novobeogradske strane Brankovog mosta su samo nekadašnji saborci, a danas ljuti rivali - SNS i SRS.

Milica Stojanović / Foto: Vlada Lukić