VUČIĆ: Zajmom iz UAE uštedeli smo 300 miliona evra

- Novac od zajma biće iskorišćen za popunjavanje rupa u budžetu i za reprogramiranje najnepovoljnijih kredita sa kamatom od 7,5 odsto, koji su uzimani pre četiri-pet godina - izjavio je Aleksandar Vučić

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da je zajam sa UAE velika stvar za Srbiju i da ćemo time uštedeti oko 300 miliona evra, te da očekuje da će bar deo tog zajma moći da se uloži u proizvodnju.

- Zahvaljujući dobrim političkim odnosima i vezama sa vladom Abu Dabija i sa šeikom Muhamedom uspeli smo da za građane Srbije taj novac obezbedimo. Ljudi u Srbiji treba da znaju da nikada ništa ovako povoljno nismo dobili ni od koga, nijedan zajam koji bi bio ovako dobar i pod ovako povoljnim uslovima kao što je ovaj - rekao je Vučić.

On je na sednici vlade koja je usvojila zaključak o prihvatanjuu zajma od UAE vredan milijardu dolara, naveo da će novac od zajma biti iskorišćen za popunjavanje rupa u budžetu i za reprogramiranje najnepovoljnijih kredita sa kamatom od 7,5 odsto koji su uzimani pre četiri, pet godina.

- Ne mislim da je ovo kraj, ovo je početak saradnje i oni su zainteresovani da pomognu i stabilnost u Srbiji i da Srbija ekonomski napreduje - rekao je Vučić.

(Telegraf.rs / Tanjug)