UAE odobrili Srbiji zajam od milijardu dolara

Prvi potpredsednik vlade Aleksandar Vučić izjavio je da Srbija dobija milijardu dolara na deset godina, uz dva odsto kamate

  • 19

Vlada Srbije usvojila je večeras jednoglasno zaključak o prihvatanju zajma od jedne milijarde dolara, koji su Srbiji odobrili Ujedinjeni Arapski Emirati. Sednica vlade bila je otvorena za medije.

- Završili smo sve uslove ugovora i dobijamo milijardu dolara na deset godina, uz dva odsto kamate - rekao je prvi potpredsednik vlade Aleksandar Vučić.

Vučić se zahvalio na pomoći koju su pružili za sklapanje ovog aranžmana, pre svega predsedniku republike, Tomislavu Nikoliću, premijeru Ivici Dačiću, a zatim i svim članovima vlade, kao i ministru Krstiću.

Ministar finansija Lazar Krstić je kazao da će Srbija na ovaj način, na godišnjem nivou uštedeti po 40 miliona dolara, odnosno oko 400 miliona dolara za deset godina.

- U današnjem novcu to je bukvalno kao poklon, kao da je neko dao taj novac iz džepa. Ovo je dobar signal međunarodnoj zajednici i investitorima da Srbija ima kredibilitet - istakao je ministar finansija.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA