Evo kako NAJBRŽE i NAJLAKŠE doći do - AMERIČKE VIZE!

Iako se procedura razlikuje u pojedinim ambasadama i konzulatima, moraćete da prođete kroz sve ove stavke

Ukoliko ste rešili da otputujete u SAD, pre avionske karte pobrinite se da obezbedite američku vizu, jer je ovo navažniji korak ka ostvarenju vašeg cilja.

ŽELITE AMERIČKU VIZU ZA SEBE I SVOJU PORODICU? Evo kako da dobijete ZELENU KARTU!

Kao prvo, odvojite dovoljno vremena za poduhvat njenog pribavljanja.

Iako se procedura razlikuje u pojedinim ambasadama i konzulatima, moraćete da prođete kroz sve ove stavke.

Popunite onlajn zahtev za neuseljeničku vizu. Kako piše na sajtu ambasade SAD u Srbiji, one se izdaju osobama sa stalnim boravkom van SAD, koje žele da privremeno putuju u ovu zemlju – "turistički, poslovno, zbog privremenog zaposlenja, da studiraju, ili zbog medicinskog tretmana".

Prilikom popunjavanja ovog formulara, posebno vodite računa o karakteristima koje mora da ima vaša fotografija koju prilažete.

Pre odlaska na intervju u ambasadi, odštampajte svoju prijavu, kako biste potvrdu o tome da ste je popunili, mogli da ponesete sa sobom.

Nakon toga, zakažite intervju, ali obratite pažnju na vreme čekanja, o kom možete da se informišete na sajtu ambasade.

Primera radi, kod nas se na razgovor za turističku vizu čeka 15 dana, ali ako putujete u SAD kao student, čekaćete samo jedan dan.

Pojedine ambasade zahtevaju da pre odlaska na intervju platite taksu, koja bi isto mogla da vas sačeka i nakon što vam viza bude odobrena.

Na razgovor morate poneti i svu nepotrebnu dokumentaciju, koja se osim, potvrde o popunjenom zahtevu za vizu i fotografije, razlikuje od države do države.

Neke ambasade zahtevaju i potvrde poput one o tome da možete da finansirate svoj put, ili o razlogu vašeg odlaska.

U svakom slučaju, o tome se morate informisati na sajtu vaše ambasade.

U toku intervjua, konzularni službenik će odrediti da li ste kvalifikovani da dobijete američku vizu, i ako jeste, koja vrsta će vam biti odobrena, s obzirom na motiv vašeg putovanja.

Nakon što vam je odobrena, preostaje još samo da vas upute u to kako će vam dostaviti nazad vaš pasoš - da li po kuriru ili ćete morati sami da dođete po njega.

Za ovaj poslednji stadijum ponovo je važno vreme koje je ambasadi u kojoj ste aplicirali za vizu, potrebno za njeno izdavanje.

U našoj zemlji, vaš pasoš sa američkom vizom, biće spreman već sutradan.

(Telegraf.rs)