NEMA PANIKE: Američka ambasada u Beogradu i dalje izdaje vize!

U Ambasadi Amerike kažu da rade uobičajeno i da se ništa nije promenilo u proceduri podnošenja zahteva i izdavanja viza, uprkos tome što su SAD ušle u finansijsku blokadu

  • 3

Uprkos finansijskoj blokadi s kojom se suočava Amerika i prinudnom odmoru zaposlenih u oblastima koje se finansiraju iz budžeta, Ambasada Amerike u Beogradu radi uobičajeno i, kako kažu, sve je u najboljem redu.

- Ambasada radi i ništa se nije promenilo u proceduri podnošenja zahteva za vize, sve je uobičajeno - potvrdili su iz ove ambasade, i dodali da je jedina novina što se razgovori za vizu više ne zakazuju telefonom, već se sve obavlja preko interneta.

Kako dodaju u Ambasadi SAD, ova tema bila je pokrivena i na dnevnom pres-brifingu u Stejt departmentu kada je dogovoreno da se nastavljaju aktivnosti izdavanja viza i regulisanja pasoša.

- Kada aplicirate za vizu, plaćate određenu novčanu sumu kojom se finansiraju različiti programi, pa neće biti nikakvih smetnji u ovim aktivnostima - navedeno je na pres-brifingu.

Juče je svet obišla vest da je Amerika u finansijskoj blokadi, nakon što Senat i Kongres SAD nisu uspeli da se dogovore oko predloga budžeta, koji su se razlikovali u samo jednoj tački – prihvatanju finansiranja zakona o zdravstvenom osiguranju, takozvanom Obamakeru.

Prestala su finansiranja federalne vlade, a procenjuje se da je na prinudne odmore upućeno više od 825 hiljada od dva miliona radnika koji platu primaju iz budžeta. Blokada vlade će uticati na rad sudova, finansiranja policije i svih federalnih institucija. Predsednik Barak Obama u međuvremenu je potpisao zakon kojim se osigurava da će pripadnici vojske SAD i Obalske straže dobijati plate tokom finansijske blokade vlade.

(M. S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Namcor

    2. oktobar 2013 | 19:42

    Sami sebi ste uveli sankcije. Nek malo vidi američki narod kako je nama bilo,a i kako nam je sada.

  • CrazyHorse

    3. oktobar 2013 | 04:48

    U Americi zivi vise od 300 miliona ljudi. Iz budzeta platu prima njih 2 miliona. To znaci da svaki 150. Amerikanac prima platu iz budzeta. Kada bi isli tom proporcijom u Srbiji, koja ima 7,5 miliona stanovnika platu iz budzeta bi trebalo da prima 50.000 ljudi. Hmm..... Nesto mi se ovde ne uklapa....

  • Marina

    2. oktobar 2013 | 21:02

    Ne znam ni sto bi neko panicio i da ne izdaju vize, iskreno bi me bas bilo briga

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA