Ukleta šuma u Topličkom okrugu: Za mesec dana 18 ljudi povređeno motornom testerom dok su sekli drva

Među povređenima ima i žena

Za manje od mesec dana 18 osoba je ozbiljno povređeno tokom seče šume na području Topličkog okruga.

Došao mu u kuću, pa mu pretio nožem: Uhapšen mladić iz Prokuplja

Najviše povreda je od motornih testera, a najteže je povređen mladić u blačkom selu Jošanica, koji je kada je drvo palo na njega zadobio prelom lobanje, povredu grudnog koša i hitno je transportovan u niški Klinički centar na dalje lečenje.

Zanimljivo je i da su među povređenima čak dve žene, a najmlađa osoba koja je zadobila povrede ima svega osamnaest godina, dok najstarija sedamdeset i osam godina.

- Od svih koji su zatražili pomoć u Opštoj bolnici „Dr Aleksa Savić“ zbog ozbiljnosti povreda čak je 12 osoba koje su povređene motornom testerom. Tako je sedamdesetosmogodišnja žena povređena dok je suprugu pomagala da seče drva. Saplela se i naletela na motornu testeru koja je bila uključena - potvrđeno nam je u Bolnici u Prokuplju.

Kako je u toku sezona sečenja drva, bukvalno šume su prepune, a malo nepažnje može skupo da košta.

- Ja nisam video nekog ko je otišao u šumu da seče drva, a da je barem glavu zaštitio šlemom. Zato je toliko povreda. Imamo čak šest osoba na koje je drvo palo - dodaje dobro upućena osoba.

I poljoprivredni radovi su u poslednje vreme prouzrokovali veliki broj povreda, te je za par poslednjih dana zabeleženo dva pada sa drveta, jedan sa plevnje i dve povrede od krunjača. Sve ove povrede nisu bezazlene, jer su pacijenti zatražili pomoć u prokupačkoj bolnici i tom prilikom bolnički obrađeni.

(M.J.)