Policajci ipak neće biti na auto-putu da pišu kazne od 1. septembra: Ali to ne znači da ih nećete dobiti, evo kako će biti uručene!

Kažnjavanje bahatih vozača počinje u petak, 1. septembra

Kazne za prekoračenu prosečnu brzinu od 120 kilometara na sat na auto-putu počeće da "pljušte" u petak, 1. septembra, a kako Telegraf.rs saznaje svi vozači će kazne dobijati na kućnu adresu.

Sve kazne koje će vozači dobijati od 1. septembra: U petak počinje primenjivanje rigoroznijih mera

Igraju se boga na putevima po Srbiji: Hvale se sumanutim brzinama, dok ne počnu da ih kažnjavaju za prekoračenje (FOTO)

Prema našim saznanjima, policajci neće, kao što je bilo najavljeno stajati pored naplatne rampe i zaustavljati bahate vozače.

Odlučeno je da, ipak, svim vozačima koji prekorače dozvoljenu brzinu, kazne stižu na kućnu adresu.

Merenje prosečne brzine kretanja automobila na auto-putu, na naplatnim rampama u Srbiji počela je da se meri krajem jula.

U međuvremenu su vozači samo na rampama dobijali priznanice na kojima piše kojom srednjom brzinom su vozili, ali nisu kažnjavani, ali od petka počinje i sankcionisanje bahatih vozača.

Za merenje srednje brzine između dve naplatne rampe, da podsetimo, koristi se postojeći sistem naplate putarine, a ne fiksne kamere. Reč je o sistemu koji na osnovu vremena ulaska i vremena izlaska vozila sa predmetne deonice, izračunava prosečnu brzinu kretanja.

Ukoliko ovaj sistem izračuna da je brzina vožnje bila preko 120 kilometara na sat, slede kazne koje inače važe za prekoračenje brzine, a koje se kreću od 3.000 do 120.000 dinara.

(Telegraf.rs)