Ivana iz Beograda postavila rekord u takmičenju u lenjosti u Crnoj Gori: Nije smela u WC da ide, ležala 39,5 sati (FOTO)

Kada je Ivana Stanković ustala iz kreveta, posle 39,5 sati ležanja, kaže da se osećala kao dete koje uči da hoda

Kada je Ivana ustala iz kreveta, posle 39,5 sati ležanja, kaže da se osećala kao dete koje uči da hoda. A toliko lenčarenja svet još nije video osim na takmičenju koje se po šesti put održalo u Crnoj Gori, pod nazivom "Ima 'leba i bez motike". Sledeće godine organizatori planiraju da pozovu sudije Ginisove knjige rekorda, pa će i ceo svet videti s kakvim uživanjem se u Crnoj Gori ne radi ništa.

Takmičenje za najvećeg džabalebaroša u Crnoj Gori u toku: U prvih pet je i jedna Beograđanka (FOTO) (VIDEO)

ZA 300 EVRA: Takmiče se ko će duže da se izležava!

Elem, vratimo se Beograđanki Ivani Stanković. Otkud ona na tom takmičenju đetića? Gledala je, kaže, prethodnih godina šta se dešava i rešila da okuša sreću u lenstvovanju. Od desetoro njih na startu, dvoje je odmah odustalo, a jedan je diskvalifikovan, jer se, priča Ivana za Telegraf.rs, valjao po podu. Nije više mogao da izdrži.

- Prema propozicijama, ne smeš da ustaješ, sediš, a najgore od svega je što ne možeš ni u toalet da odeš. Možeš da jedeš i da piješ, pušenje je dozvoljeno - kaže Ivana.

Pa kako je izdržala toliko da ne ode u toalet?!

- Do rekorda je bilo lako, ali posle toga, teško, baš teško, ali sve je to na psihološkoj bazi, moraš da budeš jak da bi se kontrolisao.

A rekord je pre pet godina, dakle na samom početku ove već tradicionalne crnogorske discipline, postavio Podgoričanin Marko Đurović, koji je "peglao krevet" 37 sati neprekidno. Ovogodišnje lenstvovanje održano je unutra, a ranijih godina bila je praksa da se leži pod stogodišnjim javorom, pa travka u uglu usana, pa ko duže.

Ivana kaže da je bivši rekorder najavio da će se vratiti sledeće godine u etno-selo "Montenegro" u Gornjim Breznima, u Pivi, ne bi li povratio titulu najvećeg lezilebovića.

Iako je Ivana oborila rekord, bilo je troje mlađih takmičara koji su ostali i posle nje da leže i odneli pobedu. Irena, Vukašin i Veljko osvetlali su obraz domaćina i na ravne časti podelili nagradu. Ukupni nagradni fond je iznosio 300 evra, pa su tako novac podelili na ravne časti.

Organizatori, braća Blagojević, počastili su sve četvoro vikendom za dvoje u etno-selu i splavarenjem rekom.

- Mislila sam da mogu da im stanem na crtu, ali nije vredelo, bili su mlađi od mene, istrajniji, inat ćerali. Ipak su Crnogorci neprikosnoveni u ovome - priča ona.

Ginisova knjiga rekorda, pomenusmo na početku, nema u evidenciji rekord najdužeg ležanja. Eto prilike da se za sledeću godinu takmičari ozbiljno pripreme i uđu u istoriju.

(Telegraf.rs)