”Dani ludaje” nezamislivi bez “Kinderbala”: Više od 500 kostimiranih mališana prodefilovalo gradom (FOTO)

Oko 500 mališana iz PU "Dragoljub Udicki" prodefilovalo je danas kikindskim ulicama

Najveća turistička manifestacija na severu Banata, ni ovoga puta nije prošla bez najlepšeg i najveselijeg događaja posvećenog mališanima - čuvenog "Kinderbala".

Dobro došli u Kikindu, prestonicu džinovskih tikvi: Danas počinju 32. “Dani ludaje” (FOTO)

Oko 500 mališana iz PU "Dragoljub Udicki" prodefilovalo je danas kikindskim ulicama, a sve prisutne posetioce ove velike manifestacije ostavili su bez daha. Kostimirani predškolci u bojama jeseni, a opet slaveći praznik "ludaje" ponosno su šetali svojim gradom u čast narandžaste biljke koja je postala više od brenda i manifestacije.

Vaspitači iz svih gradskih i seoskih vrtića iz pravca Narodne biblioteke kretali su se ka centru grada sa svojim maštovitim predškolcima. Pa smo u veseloj povorci osim ludaja mogli da vidimo suncokrete, jabuke, male i velike bundevice, šetajući kukuruz, princeze od kukurozovine, male sose i vesele lale.

Praćeni zvukom dobošara koji su predvodili veselu skupinu mališana, oni su najpre otišli po svog gradonačelnika, Pavla Markova, a potom su sa njim ušetali u zgradu Narodnog muzeja gde ih je dočekao hor “Plavi čuperak”.

- Neću pogrešiti ako kažem da je ovo najlepši deo "Dana ludaja". Oni stvaraju posebnu atmosferu i daju jedan poseban ton sveukupnim dešavanjima. Iskreno, ne mogu da zamislim manifestaciju bez samog karnevala. Želeo bih da na jedan način istaknem i one koji su takođe zaslužni za sve ono što danas vidimo, a to su vaspitačice Predškolske ustanove koje su se očigledno dobro pripremile i iz godine u godinu napreduju, a na neki način se verovatno i takmiče sa raznim kostimima njihovih najmlađih polaznik i svakako da treba da ih pozdravimo i kažemo da su odradile jedan lep i kvalitetan posao. Što se tiče dece, ona stvarno predstavljaju jedno veliko blago i budućnost ovog grada i posebno obeležje "Dana ludaje" - ponosno je izjavio gradonačelnik Markov.

Teodora Macura sa svojim drugarima šetala je gradskim ulicama u kostimu koji je napravila sa mamom:

- Bilo je lepo i veselo, volela bih i sledeće godine ali polazim u školu - rekla je ova slatka bundevica.

Aleksa Brstina iz vrtića “Bubamara” napravio je kostim sa bakom, dok su Filipu Midoroviću i Petru Gvozdencu mame pomogle u pravljenju originalnih kostima od peruške, kukuruza i platnenih džakova.

Marija Gašić iz vrtića “Miki” ponosna je na svoj kostim male ludajice:

- Želela sam baš ovakav, sve od suvih biljaka - ponosna je ova vlasnica prirodnog kostima.

Nezaboravna žurka u zgradi Kurije gde im je društvo pravila i džinovska mamutica Kika, za ove mališane ostaće večna uspomena, a za Kikindu još jedan u nizu “Kinderbala” bez kog se ne mogu zamisliti “Dani ludaje”.

Pogledajte video:

(Dragana Ivanić)