Učenici iz Prokuplja su pravi majstori za burek: Vlasnici pekara žele da ih zaposle što pre (FOTO)

Burek je definitivno najomilјeniji doručak u ovom kraju

U pekarskoj radionici Polјoprivredne škole "Radoš Jovanović Selјa" od  decembra prošle godine učenici su počeli da prave razne vrste bureka. Na taj način učenici koji su u ovom smeru na vreme se spremaju za kasniji rad.

Uzeo je mikrofon i kameru i probao najluđi slani burek u Srbiji: Posle prvog zalogaja, napravio je facu koju ćete zapamtiti (VIDEO)

- Mnogim prokupačkim i blačkim pekarama nedostaju majstori za pravlјenje bureka. Zbog toga smo se opredelili da u sklopu proizvodne prakse đake naučimo pravlјenju i ovog proizvoda - izjavila je profesor prehrambene grupe predmeta Polјoprivredne škole Tatjana Ranđelović dodavši da su učenici trećeg  razreda, koji su obrazuju za zanimanje pekar, pokazali izuzetnu zainteresovanost  i želјu da što više savladaju veštine pravlјenja bureka.

Prema njenim rečima  vlasnici mnogih pekara izrazili su potrebe za zaposlenje dobrih i školovanih pekara.

Tako na primer, kako tvrdi direktor prokupačke Polјoprivredne škole Nebojša  Bjelić, blačka pekara "Đukić" izrazila je želјu da tokom školovanja stipendira 10 učenika.

- Nakon završetka školovanja i zaposlenja vlasnik pekare bi našim učenicima obezbedio  dodatku obuku u renomiranim pekarama u Sloveniji i  Italiji - rekao je direktor dodavši da su pekari izuzetno traženi na tržištu rada.

Iako bukvalno na svakom ćošku u Prokuplјu i Blacu ima burekdžijskih radnji, svega nekoliko se mogu pohvaliti dobrim burek majstorima, pa su oni u poslednje vreme postali zlata vredni. Burek je definitivno najomilјeniji doručak u ovom kraju.

(B. R.)