Rešili smo misteriju snimka koji je podigao Srbiju na noge: Zašto sveštenik sme da se vozi po pešačkoj stazi, a biciklista ne? (VIDEO)

Na snimku se jasno vidi i automobil koji prolazi tom istom pešačkom stazom

Nedavna situacija u centru Novog Sada probudila je gnev u ljudima zbog policajca koji je biciklisti pisao kaznu usred pešačke zone. Snimak je ubrzo osvanuo na društvenim mrežama i zabeležio je veliki broj pregleda. Mnogi su u komentarima vređali , a bilo je i onih koji smatraju da zakon mora da se poštuje i da se svaki prekršaj mora kazniti.

Mladić brutalno nokautirao starca na biciklu: Šta se krije iza nezapamćene scene nasilja u Staroj Pazovi? Obojica su se oglasila!

Pešačka zona obuhvata i Zmaj Jovinu ulicu, što znači da je vožnja bicikla zabranjena.

Ipak, na snimku se jasno vidi i automobil koji prolazi tom istom stazom. Naime, reč je o vozilu koje je u vlasništvu sveštenika koji služi u obližnjem hramu.

- Vozila koja imaju dozvolu mogu da saobraćaju pešačkom zonom. Dozvolu izdaje gradska Uprava za saobraćaj, pa im se izdaje i kartica. Oni koji je nemaju, u pešačku zonu ne mogu ni da uđu - ističu u policiji.

Gradska uprava za saobraćaj izdaje dozvole sveštenim licima da mogu kroz pešačku zonu da priđu crkvama u centru grada, ali i mnogim vlasnicima kafića, butika i restorana da dostavnim vozilima priđu svojim objektima i isporuče robu za rad.

Novosađanin Igor Micić je snimao policajca i ometao ga u radu. Sve vreme mu je dobacivao kako maltretira biciklistu, dok se pored njega kolima voze sveštenici.

Njegov snimak videlo je preko milion ljudi, a autor je dan nakon postavljanja snimka - priveden. Tvrdi, bez ikakvog obrazloženja.

- Niko nije znao da mi objasni do kraja zašto - zašto sam pozvan i zašto sam priveden. Pogotovo što sam išao u pratnji policije sa interventnom policijom kroz centar grada. Po meni malo nije normalno, ali eto - to je možda rezultat onog mog snimka koji sam postavio - kaže autor snimka Igor Micić.

Da je postavljanje snimka razlog privođenja, demantuju u policiji. Kažu, u pitanju je sasvim druga istraga.

- Pošto nekoliko puta nije pronađen na prijavljenoj adresi stanovanja, prilikom jučerašnjeg legitimisanja ustanovljeno je da je za njim raspisana potraga, nakon čega je doveden u prostorije Policijske uprave u Novom Sadu.

- Ubrzo nakon toga pušten je uz obavezu da se u ponedeljak javi policiji, a u sklopu istrage rasvetljavanja krivičnog dela izazivanje opšte opasnosti. Njegovo privođenje nema nikakve veze sa snimanjem i dobacivanjem policijskom službeniku koji je pisao kaznu biciklisti - navode iz MUP-a.

Micić tvrdi da do momenta privođenja nije dobio nikakav poziv od policije i dodaje da ga živo zanima kakvu je opštu opasnost izazvao.

Pogledajte kako je policajac napisao kaznu biciklisti: 

(Kristina Bezbradica - k.bezbradica@telegraf.rs)