Za 20 minuta Đokovići su ostali bez ičega! Nevreme potpuno uništilo 60 ari malina u Ježevici (VIDEO)

Velika Ježevica je jedno od 17 sela opštine Požega u kome su kiša, grad i vetar naneli ogromnu štetu

Zoran Đoković se kaje što nije osigurao svoj malinjak, ali sada je kasno. Snažno nevreme koje je u sredu pogodilo Užice, Braničevski okrug i Gornji Milanovac, nanelo je ogromnu štetu poljoprivrednim kulturama i u selima opštine Požega, gde se nalazi i selo Velika Ježevica.

Srpski seljaci u suzama, za 15 minuta im je srušena cela godina: Čim je svanulo, zabolele su ih njive i bašte, a onda su ugledali i svoje kuće (FOTO) (VIDEO)

U ovom selu na porodičnom gazdinstvu Zoran već nekoliko godina uzgaja maline na površini od 60 ari. Ove godine očekivao je prinos od 6 tona.

Kako kaže, na njegovom imanju berba je već bila u toku, a tako je bilo i juče kada su se, prema rečima meštana, crni oblaci spustili nad ovim mestom iz pravca Užica i Kadinjače.

- Bilo je lepo sunčano pre podne, ali oko dva popodne nebo se zacrnelo. Prvo je kiša počela da pada, a ubrzo i grad. Jedva smo uspeli da dotrčimo do kuće i da se sklonimo - kaže Zoran.

Prema njegovim rečima nevreme je trajalo svega 20 minuta.

- Samo smo gledali kroz prozor i čekali da prestane da vidimo kolika je šteta. A kada smo videli, shvatili smo da je sve uništeno.

Zoranov otac Đoko Đoković, kaže da je ovakvo nevreme nezapamćeno od 1958. kada je ovo selo takođe pretrpelo veliku štetu:

- To je bilo strašno, samo smo tada gajili druge poljoprivredne kulture, pretežno kukuruz, pšenica, krompir. A ovo sada… Šta da vam kažem, malina je bila prva liga. Sve je uništeno, neće biti ni šljiva, ni jabuka, ni krušaka, niti kukuruza.

Đokovići kažu da ni protivgradna odbrana nije mogla da spase rod. Na samo 300 metara od njihovog imanja nalazi se stanica.

- Pucalo je sa svih strana, ali džabe - kaže Đoko.

Zoran kaže da je sreća u nesreći što njegovoj porodici prihod od malina nije jedini i što su prethodnih dana uspeli da oberu oko 1 tone malina, ali da je velika šteta, kaže, velika je:

- Šta je tu je, idemo dalje - zaključuje Zoran.

VIDEO Ovako je razbijeno Užice:

(M.Banjanović)