Momir sa troje male dece i ženom živi u najvećoj bedi: Kupaju se u štali i nemaju ni za hranu jer mesečno zarade samo 8.000 dinara (FOTO)

Do porodice Plazinić se jedva stiže i oni misle da su ih svi zaboravili. U bolje dane su davno prestali da veruju

Nadomak Guče, u selu Guberevac, svakog dana kore hleba prebrojava porodica Plazinić. Broje ih i svaku veknu dele na nejednake delove. One veće dobija troje male dece, a ako nešto ostane - jedu i roditelji. Momir Plazinić je radan i pošten domaćin. U bilo kom gradu za njega bi se poslodavci otimali, ali u malenom Guberevcu za ovog vrednog oca i supruga mesta nema.

Zbog toga ispašta cela porodica.

Đurine oči su uvek krvave: Proterali su mu porodicu iz Krajine, bio je rob 14 godina, ćerka mu je umrla, a u njena invalidska kolica seo je sin (VIDEO)

Srpski jezik poznaje i nudi neke teške reči kojim bi se opisala situacija Plazinića, ali ja ću vam jednostavno reći da petočlana porodica živi u krajnje nehumanim uslovima.

Žive, jedu i spavaju u trošnoj sobici u koju ne bi stalo ni dvoje, ali Plazinići nekako smeste svih pet svojih članova. Kupatilo nemaju i nikad ga nisi imali. Viđaju ga samo kod komšija. Zimi se kupaju u štalu, a leti u dvorištu.

Najstarija od troje dece, Mladena, ima 8 godina i odličan je đak sa svim peticama. Devojčica u školu ide pešice, putem koji je njen otac sam napravio preko brda, da joj bude bliže.

Njena braća Nikola (4) i Mladen (2) još nisu spoznali te muke, ali jesu neke druge. Nedostaje im ono što sva druga deca imaju: igračke, garderoba, a najviše: siguran obrok svakog dana.

Mesečna primanja ove porodice iznose tačno 8.000 dinara, koliki je dečiji dodatak za troje dece.

Glava porodice, Momir, radi najteže poslove svakog dana u šumi kako bi prehranio porodicu, dok se majka brine o deci, bašti i stoci.

Da tragedija bude još veća, prošle godine su i opljačkani.

Do Plazinića se jedva stiže, pa oni godinama žive s mišlju da su na njih svi zaboravili. Mi možemo da dokažemo da to nije istina.

Ovoj dobroćudnoj porodici možete pomoći na sledeće načine:

PayPal: info@28jun.org

Credit Card: https://28jun.org/#donate

Donacije iz Srbije:

Ime: 28. JUN

Dinarski račun broj: 265619031000037746

Raiffeisen banka Srbije

VIDEO: Đuro i njegova porodica su bili robovi u Vojvodini 14 godina

(J. S/j.stakic@telegraf.rs)