Vanredna situacija u Priboju: Nevreme blokiralo saobraćaj, bujice oštetile puteve, a pojavila su se i klizišta (FOTO)

Nevreme koje je u četvrtak popodne zahvatilo taj kraj najviše štete nanelo je mesnim zajednicama Sjeverin i Strmac, gde su bujični potoci naneli štetu na putnoj infrastrukturi

Jako nevreme praćeno obilnim padavinama zahvatilo je tokom popodnevnih časova delove opštine Priboj, usled čega je proglašena vanredna situacija. Najgore su prošle Mesne zajednice Sjeverin i Strmac gde su bujični potoci načinili štetu na putnoj infrastrukturi.

Sednicu je održao i Opštinski štab za vanredne situacije, na čiji je predlog predsednik opštine Lazar Rvović proglasio vanrednu situaciju na jednom delu ove opštine.

Vanredna situacija proglašena je na delu teritorije opštine Priboj i to u MZ Strmac i na delu teritorije Sjeverina, zbog elementarnih nepogoda.

- U večernjim časovima MZ Strmac i deo teritorije MZ Sjeverin, zahvatile su obilne kišne padavine i olujno nevreme, usled čega je došlo do pojave bujičnih potoka koji su oštetili lokalne puteve na tom području, veliki nanosi zemlje, zatrpani i odnešeni propusti i pojava klizšta, prekinuli su drumski saobraćaj na više putnih pravaca u ove dve mesne zajednice – rekao je za Novosti načelnik Opštinskog štaba za vanredne situacije, Boris Mrdović.

Štab je naložio Javnom preduzeću za uređenje građevinskog zemljišta i razvoj opštine Priboj da u cilju zaštite ljudstva i materijalnih dobara od elementarnih nepogoda preduzme neophodne mere i aktivnosti u cilju otklanjanja posledica olujnog nevremena na infrastrukturnim objektima i preduzme neophodne radnje u saniranju štete.

(Telegraf.rs/Večernje Novosti)