Nađa i Dina (11) su junakinje Novog Sada: One svojim džeparcem, koji zarađuju od prodaje crteža, kupuju hranu psima lutalicama (VIDEO)

One su velike ljubiteljke životinja i pomažu im odavno

Nađa i Dina koje imaju 11 godina prodaju svoje crteže na ulicama Novog Sada, ipak ove devojčice su posebne po tome gde troše zarađen novac - na hranu za pse lutalice.

On je maloletni beogradski biznismen: Hteo je da zaradi džeparac za more, a nije očekivao da će mu posao ovako dobro krenuti (FOTO)

Njih dve su došle na ideju da prodaju crteže i  dok su prelazile ulicu videle su puno lutalica. Bilo im je jako žao, pa su smislile da sve pare koje zarade daju za ostavljene pse.

- Ako možemo da im pomognemo, zašto im ne bismo pomogle. Ako neko ima životinju i neće više da je ima, zašto treba da je izbaci na ulicu? Uvek postoji neko ko će joj pomoći - rekle su za RTV.

Ove dve devojčice su za samo nekoliko sati zaradile 6000 dinara od kojih su kupile hranu za pse.

One su velike ljubiteljke životinja i pomažu im odavno.  Žena iz PET šopa kaže da ovo nije prvi put da kupuju hranu.

- Svraćale su sa džeparcem ovde i kupovale hranu, grickalice i lekove za životnje - prisetila se prodavačica objekta u kom su Nađa i Dina redovne mušterije od malena.

Nađa i Dina veruju da svojim doprinosom bar malo pomažu životinjama i ne žele da stanu, ali apeluju na sve koji mogu da pomognu ostavljenim psima, to i učine.

VIDEO: Čovek spasavao papagaja, zamalo da i on i životinja stradaju u blatu

(Telegraf.rs/RTV)