Sneg neće stati naredna 24 sata: Meteorolozi izdali novo upozorenje, najavljeni su veliki smetovi širom Srbije (FOTO)

Sneg koji je jutros ponovo počeo, nastaviće da pada sve do sutra ujutru

Republički hidrometeorološki zavod izdao je novo upozorenje na snežne padavine i stvaranje velikih smetova na teritoriji cele zemlje.

Kako iz RHMZ-a najavljuju sneg koji je jutros ponovo počeo, nastaviće da pada sve do sutra ujutru - dakle narednih 24 sata.

- Obilne padavine očekuju se do kraja dana, u toku noći i sutra ujutru, kada će u većini krajeva, osima na severu Vojvodine, doći do povećanja visine snežnog pokrivača za novih 15 do 30 cm, lokalno i preko 40 cm - navodi se u ovom upozorenju.

Foto: Printskrin/hidmet.gov.rs

Više snega očekuje se u južnim, centralnim i zapadnim krajevima, a zbog pojačanja severozapadnog vetra doći će do stvaranja snežnih nanosa.

Smetovi mogu izazvati usporen saobraćaj, a svim vozačima savetuje se oprezna vožnja, koju trebas prilagoditi uslovima puta.

Nedeljko Todorović; Foto: Tanjug/Sava Radovanović

- Novi talas snežnih padavina očekuje se sutra u jutarnjim časovima, prvo na jugu, a u toku prepodneva i dana proširiće se prema centralnim i severnim delovima zemlje - rekao je meterolog Nedeljko Todorović.

Sneg u ritskoj šumi; Foto: Tanjug/Jaroslav Pap
Sneg u ritskoj šumi; Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Ipak, da sneg ne smeta svima i da može biti itekako idiličan i lep, dokazuje i fotograf Jaroslav Pap, koji je napravio predivne snežne fotografije u ritskoj šumi kod Novog Sada, iako su skoro svi delovi Srbije pod crvenim meteoalarmom, koji će biti na snazi do subote popodne.

Sneg u ritskoj šumi; Foto: Tanjug/Jaroslav Pap
Sneg u ritskoj šumi; Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

VIDEO: Njoj minus ne smeta da se po snegu valja u donjem vešu

(Telegraf.rs)