Sneg će padati danima, pred nama je zavejani vikend: Očekuje se haos na ulicama, RHMZ je izdao važno upozorenje (FOTO)

Biometeorološke prilike nepovoljno će uticati na osobe sa varirajućim krvnim pritiskom i astmatičare

  • 2

Sneg koji je jutros dočekao Srbiju otežao je odvijanje saobraćaja, a svi se pitaju - kada ćemo se izbaviti iz debelog snežnog pokrivača i zavejanih ulica. Prema prognozama Republičkog hidrometeorološkog zavoda sneg će padati danima.

Iz RHMZ-a stiglo je i upozorenje da nas sutra očekuju nove snežne padavine, najpre na jugozapadu zemlje. Intenziviranje snega očekuje se posle podne, tokom noći i u subotu ujutru kada će u većini krajeva, osim na severu Vojvodine, doći do povećanja snežnog pokrivača za novih 15 do 30 cm, lokalno i preko 40 cm. Više snega očekuje se u južnim, centralnim i zapadnim krajevima.

Foto: Printskrin/hidmet.gov.rs

Foto: Printskrin/hidmet.gov.rs

Meteoalarmi uključeni su, a RHMZ je objavio da se padavine ovog intenziteta mogu očekivati do ponedeljka.

U četvrtak se u većini mesta očekuje novih 10 centimetara snega, u petak posle podne i u noći ka suboti dodatnih 10 do 20 cm, a lokalno i više, tako da će ukupna visina snežnog pokrivača u subotu u većini mesta biti od 20 do 40 cm, a u brdsko-planinskim predelima preko 50 cm. Samo na severu Vojvodine od pet do 10 cm.

Foto: Printskrin/hidmet.gov.rs

UPOZORENJE ZA PODRUČJE BEOGRADA 

Nove snežne padavine na teritoriji glavnog grada Srbije očekuju za vikend 25. i 26. januara. Sutra posle podne, tokom noći i u subotu ujutru očekuje se novih 15 do 30 cm snega, navodi se u upozorenju.

Iako su službe za čišćenje snega ulica celu noć bile na terenu, saobraćaj se jutros otežano odvijao u Beogradu. Kako su naši reporteri sa lica mesta javljali, u centru grada je bio kolaps. Jedan tramvaj je stao na raskrsnici Nemanjine i Kneza Miloša i izazvao veliki zastoj u saobraćaju.

Zbog snega je došlo je do izmena i skraćenja trasa na nekoliko autobuskih linija, dok su trolejbuske i tramvajske linije saobraćale dobro sve do 8. Posle toga došlo je prvih zastoja izazvanih kvarovima na tramvajima.

Foto: Printskrin/hidmet.gov.rs

BIOPROGNOZA LOŠA

Biometeorološke prilike nepovoljno će uticati na osobe sa varirajućim krvnim pritiskom i astmatičare. Meteoropatske reakcije su moguće u vidu neraspoloženja, pospanosti i glavobolje. U saobraćaju je neophodna dodatna pažnja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA