Žene pružile podršku Jutki jer im je pretio otkazom: Došle samo one iz opštine, škole, doma zdravlja, komunalnih preduzeća

Njima je, prema informacijama koje smo dobili, stigla direktiva da moraju da se pojave

Kako Telegraf.rs saznaje, sve žene koje su danas došle na skup podrške Milutinu Jeličiću Jutki, optuženom da je seksualno uznemiravao nekoliko žena, su iz opštine: Doma zdravlja, škole, Centra za socijalni rad, komunalnih preduzeća.

Njima je, prema informacijama koje smo dobili, stigla direktiva da moraju da se pojave inače će dobiti otkaz.

- Žena mi se javila, ne zna šta da radi, plaši se... Mora da se pojavi na skupu podrške, jer ima ugovor na dva meseca i plaši se da joj neće produžiti  - ispričala nam je Marija Lukić. 

Dve Jutkine žrtve: Marija Lukić i Snežana Bojić, Foto: Mateja Beljan

Ona dodaje da zna i za slučaj zaposlene u Domu zdravlja, koja uživa dobar ugled, ali se i pored toga plaši da će je odmah otpustiti ako ne dođe na skup podrške Jutki.

Na skupu je danas bilo oko 50 žena, među kojima i Jutkina supruga, Ljiljana Jeličić. Da sve bude još strašnije, ona bi prva trebalo da razume situaciju u kojoj su se Jutkine žrtve našle jer je socijalna radnica uključena u borbu za zaštitu žena!

Inače, pet žena zvanično je optužilo Jutku za seksualno uznemiravanje i zlostavljanje.

Telegraf.rs je preneo ispovest i druge Jutkine žrtve, bibliotekarke Snežane, koja je zbog toga završila na psihijatriji. 

VIDEO: Potresna ispovest zlostavljane Snežane Bojić i njenog oca: Jutka nam je bio prijatelj!

(Telegraf.rs)