103

"Jutka je uzeo moju ruku i stavio na svoje genitalije": Ispovest bibliotekarke Snežane, koja je zbog toga završila na psihijatriji (FOTO) (VIDEO)

Devojka iz mirne seoske sredine, od oca poljoprivrednika, koja se školovala da radi u biblioteci, ekskluzivno za naš portal Telegraf.rs opisala je sve seksualne neprijatnosti koje joj je priredio predsednik opštine Brus Milutin Jeličić, a koje je isprva prećutala, ne znajući kome i kako da se ispovedi, a da ne bude osramoćena

Tišina. Snežana Bojić sedi u polumraku, u svojoj sobi u selu Žunje. Posmatrali smo njen lik u ogledalu spavaće sobe, dok smo obilazili veliki sto natrpan knjigama, rečnicima, diplomama... Njen pogled je prodoran, ali kao da seže daleko, predaleko od stvarnosti.

Daleko od pohotne ruke Milutina Jeličića Jutke, koja nije poštedela ni ovu devojku. Nakon trauma koje je doživela od strane prvog čoveka opštine Brus, povukla se u sebe, u svoju sobu, u svoju kuću.

Čeka suđenje kad će imati priliku da progovori o užasima Jutkinog zlostavljanja, nadajući se da može da ode na neki novi posao gde joj neće prići muškarac koji će tražiti njeno telo.

Snežana Bojić u svojoj sobi može samo da gleda diplome. Posla za nju nema u Brusu, Foto: Mateja Beljan

Zna, Jutka je i dalje sultan u Brusu. Čak i nakon pet krivičnih prijava od strane žena koje je zlostavljao, on i dalje sedi u svojoj fotelji. A sve dok se on ne oglasi krivim i dok ne "ustane sa stolice" predsednika opštine, ona će ostati posramljena i postiđena...

Snežana čeka neki novi posao u Brusu... Foto: Mateja Beljan

Snežana je za "Telegraf" smogla snagu da ispriča ono što joj se dešavalo za vreme dok je bila zaposlena kao bibliotekarka u Domu kulture, u leto 2017. godine. Jutka je koristio svaki trenutak da je dotakne, i te slike ona ne može da izbriše uz glave. I dalje pije lekove i ostala je bez posla.

- Nikada neću zaboraviti, probao je da me poljubi pred svojom sestrom, Natašom Jeličić, direktorkom biblioteke u kojoj sam radila. A ona je samo klimala glavom i davala mu znak odobrenja. To je ispod svake časti i morala. Neke stvari nikada neću moći da izbrišem iz glave - pričala je Snežana.

Otkad je doživela zlostavljanje, Snežana se povukla u sebe, Foto: Mateja Beljan

Već prvi susret sa predsednikom opštine Brus bio je sumnjiv. Jutka ju je toliko srdačno zagrlio i dočekao, a zatim pokušao da je poljubi u usta. Mislila je da je sama u svemu tome. Nije znala da Jutka to radi i drugim ženama. Još nije upoznala Mariju Lukić, trpela je, zbog prijateljstva njenog oca s Jutkom, zbog posla...

Ponosna je na obrazovanje koje je stekla u Beogradu, Foto: Mateja Beljan

I nije se sve završavalo na poljupcima.

- Jednom smo bili sami u sobi za sastanke, a on je počeo da me ljubi i da mi zavlači ruke pod suknju. Ja sam počela da pričam o nekim porodičnim stvarima, da skrenem temu, a osećala sam se bedno. Jednom je uzeo moju ruku i prevukao ju je preko svojih genitalija - priča Snežana.

Jutka je često navraćao na njeno radno mesto i tražio joj je da mu kuva kafu. A tada bi pokušao da je zlostavlja. Pitao bi je "Volkiš li me ti?" i govorio "Dođi da se volkimo". Nazivao ju je "bibliotekarče moje", a njegove ruke nisu mirovale.

Traume koje nosi dugo je delila samo sa majkom i proživljavala ih u krugu porodice, Foto: Mateja Beljan

- Verovala sam da je tatin prijatelj, a moj treći roditelj i da će lepo da se ophodi na patrijarhalan način. Nisam ni pomišljala da ću sresti tako odvatnog čoveka, koji koristi svoj položaj i moć da radi sa ženama to što radi... Njemu nije sveto to što je dolazio kod nas u kuću i to prijateljstvo sa mojim ocem. Ima i on decu. Kakav primer im daje? - pita se Snežana.

Majka, brat, baka i otac uvek su joj bili podrška, Foto: Mateja Beljan

"BILO MI JE PREVIŠE TEŠKO, PA SAM OTIŠLA NA PSIHIJATRIJU"

Po njenim rečima, Jutka bi najčešće dolazio u biblioteku i uplašenoj Snežani tražio da mu skuva kafu. A tada bi je stezao za ruku, jako, da ne može da se odupre, sve dok njegova pohota ne bude zadovoljena...

- Jedan njegov prijatelj mi je rekao da ću se buniti, ali ću na kraju pristati. To su mislili i mnogi koji me znaju od detinjstva, pa su davali za pravo da kažu da sam ku*va - iskrena je ova devojka.

Snežana je bila dovoljno hrabra da stane pred kameru i ispriča sve, Foto: Mateja Beljan

Radila je u biblioteci u Kulturnom centru tri meseca, do seprembra 2017. Zbog zlostavljanja koje je pretpela, kaže, počela je da se povlači u sebe. A onda joj se stanje naglo pogoršalo.

- Toliko sam bila isfrustrirana da sam 10 dana boravila na psihijatriji u Kruševcu, jer mi je stvarno bilo teško. Nisam mogla da se otresem osećaja da će opet da me dodirne, da će da me pozove ili mi pošalje poruku. Sve sam priznala roditeljima koji su stali iza mene. Zajedno smo podneli krivičnu prijavu protiv Jeličića za seksualno uznemiravanje. Istog dana zazvonio mi je telefon i ženski glas mi je rekao da se čuvam i da nije dobro to što sam uradila. Uplašila sam se, ali sam odlučila da nastavim da se borim - priznaje Snežana.

OTAC: MISLIO SAM DA JOJ TEPA JER JE VOLI KAO ĆERKU

Andreja Bojić podržava ćerku, Foto: Mateja Beljan

Andreja Bojić, Snežanin otac, poznavao je Jeličića još iz srednjoškolskih dana. Dolazio im je više puta u kuću, ručao sa celom porodicom za stolom. Smatrajući ga prijateljem, tog leta 2017. zaputio se u njegov kabinet, kako bi ga zamolio da njegovoj ćerki Snežani pronađe posao.

- Rekao mi je da je to završeno i da moja ćerka može da počne da radi kao njegov portparol. Činilo mi se da je to previše visoka funkcija za moju ćerku, pa sam ga odbio sa molbom da joj nađe neko skromno mesto u Kulturnom centru, za šta se i školovala. Odgovorio je da nema problema i odmah mi zatražio broj od mog deteta, kao da se dogovore oko posla - priča Andreja.

Jeličić je istog dana počeo da proganja Snežanu porukama i pozivima.

Suze nije mogao da obuzda, Foto: Mateja Beljan

- "Srce moje malo", govorio joj je. A sada mene srce boli kada se setim toga i kada sam shvatio šta je to značilo - priča je Andreja.

Prve navode o Jutkinim napadima na njegovu ćerku čuo je od žene, kojoj se Snežana poveravala. Isprva nije želeo u to da poveruje, ali nije mogao mnogo dugo da se obmanjuje. Doživeo je pravi slom kada je shvatio da ono što njegov "prijatelj" Jutka radi sa Snežanom nema nikakve veze sa očinskom ljubavlju, već da je sve to čista pohota.

Andreja u suzama čeka pravdu, Foto: Mateja Beljan

Nije mogao sa zadrži suze kada je počeo da govori o onome šta je posle usledilo.

- U pitanju su pantalone mog bivšeg prijatelja Jutke i zlatne ruke moje Snežane. Dirao je njenu suknjicu, suknicu koju sam ja kupio - suze su mu lile dok je izgovarao ove rečenice.

VAPAJ ZA POMOĆ

"Tata, da li ti dozvoljavaš da tvoje dete neko dira?" upitala je jednog dana Snežana oca.

Tada je shvatio šta se dešava.

Andreja nije mogao da veruje da je ono što čuje od ćerke zapravo izdaja prijatelja, Foto: Mateja Beljan

- Govorio sam joj "Snežana, skuvaj mu kafu, ispoštuj ga", a sada se kajem. Nije smela meni da kaže, što zbog mog prijateljstva sa Jutkom, što zbog toga što joj je on stalno pričao da "ne priča ništa tati". Jednog dana mi je rekla: "Tata da sam ti prijavila, ja da izgubim posao, a ti prijatelja predsendnika opstine. Šta će mi tada život?"  - priseća se Andreja.

Nakon što je čuo celu priču otišao je pravo kod Nataše Jeličić, Jutkine sestre koja je Snežani bila nadređena u biblioteci u Brusu.

- "Da li znaš da tvoj brat moje dete štipa i dodiruje?" upitao sam. Kazala je "Andro, molim te, pričaj tiho i zidovi imaju uši. Reci Sneži da ne priča nikome". Kada je sve izašlo u javnost nudili su nam 10 do 15 hiljada evra da Snežana u kameru kaže da je lagala i da odustane od prijave - priča otac.

Kako kaže, Jutkinoj deci želi sve najbolje, ali za njega postoji samo jedna kazna.

Foto: Mateja Beljan

- Gde je moral, gde je roditeljska ljubav, gde je prijateljstvo, gde je vera u Boga? Dirati ćerku prijatelja, kom je dolazio u kuću, cenila ga je kao trećeg roditelja... Treba ga onesposobiti da bude muško... - zaključuje otac.

MARIJA LUKIĆ VETAR U LEĐA

Hrabra Marija Lukić, koja je pre godinu dana prva odlučila da prijavi seksualnog napasnika i da se upusti u borbu sa njim, bila je pravi podstrek i Snežani da se priključi ovoj borbi. Sada su njih dve zajedno, sa još 3 žene koje su odlučile da ne ćute. Iako ih je na početku bilo sedam, dve žene su, zbog straha od gneva bludnog predsednika opštine, odustale. Prvo saslušanje zakazano je za 11. april, kada će pet Jutkinih žrtava prvi put pod zakletvom progovoriti o užasima koje su doživele. 

Marija Lukić (desno) podstrekla je i Snežanu da se javno oglasi o nasilju koje je pretrpela, Foto: Mateja Beljan

- Samo da pravda bude zadovoljena. Da dobije to što je zaslužio. Da sve žene koje se nalaze u sličnoj situaciji dignu glas, da ne ćute. Jer to odražava se i na porodice i na rođake i na prijatelje, ali najviše na psihu - zaključuje sa nadom u očima Snežana Bojić.

Inače, podršku ovim ženama prvi put je javno iskazao muž Marije Lukić, Dobrivoje. Intervju sa njim juče je ekskluzivno objavio portal "Telegraf.rs".

EMOTIVNU I VEOMA POTRESNU ISPOVEST SNEŽANE BOJIĆ I NJENOG OCA ANDREJE POGLEDAJTE U VIDEU NA POČETKU TEKSTA, ALI MORAMO VAS UPOZORITI DA SU NEKI OPISI DOGAĐAJA UZNEMIRUJUĆI. 

VIDEO: Muž Marije Lukić se oglasio prvi put u javnosti i tvrdi kako je zaštitio ženu od Jutke

(I. Nedić / M. Beljan)

Tagovi: Brus, milutin jekučić jutka, Milutin Jeličić, Reportaža, Seksualno zlostavljanje, snežana bojić, Zlostavljanje

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Komentari (103)
Poređaj komentare:
 • A
  Ana

  Kada sam videla suze ovog starine, oca, suze su i meni poteke.Tuzno, mnogo tuzno...imam cerku i unuku, zar takve osobe da ih maltretiraju.

 • D
  daree

  Došo kolega na posao i gazda njemu sve po spisku jer nije uradio kako je gazda u glavi zamislio, kolega ga kulirao dok gazda nije još više osilio...i na kraju okretali smo gazdu na bok da ne proguta jezik, jednu cipelu nismo našli :) I posle par dana isti gazda isto bahaćenje samo drugi radnik koji nije smeo da odreaguje, znači da smo neandertalci....

 • 3
  3OPAH

  U takvim okolnostima ovo je dokaz korupcije zaposljavanje preko ruke prijateljstva i mito u nasoj zemlji to izgleda tesko da se odvikne svum srecom ova mlada devojka je hrabra nije se upustila u avanture ni za sva bogatstva ovoga sveta njoj je stalo bilo do posla koje je dobila preko njenog oca njen otac i jutka su za primernu kaznu drugima da se oba kazne zatvorskom kaznom za korumpiranje nezakonskim zaposljavanjem a jutku po drugoj tacki zatvorskom kaznom najmanje 3 do 5 godine robije za napastovanje mlade fine devojke uostalom potom je ovo sansa sve ostale zene koje je dirao maltetirao neka se slobodno prijave u nasoj stanici policije i zato bi mogao dobiti jos dodatno taj jutka psihijatrijsko lecenje naravno u zatvorskoj upravi iza resetkama

Sanju je pre 3 godine iskasapio suprug i ostala je invalid: Živi bez dinara, pomažu joj neznanci i bori se za dvoje dece, svedoke strahote (VIDEO)

NASLOVNE STRANE DANAŠNJIH NOVINA: Prelistavanje štampe za petak, 26. april 2019. godine

Šaban ipak ne dobija ulicu u rodnom Šapcu: Zbog jedne procedure odustalo se od ove ideje

Ćirilica ili latinica? Autobuska stanica u Kikindi pronašla je genijalno rešenje

Pakleni kolaps je već počeo, ključaju ulice i narod: Vrućina je, sve stoji, a ljudi masovno žure na praznike i derbi (FOTO) (VIDEO)

Dve žene koje su vraćene na Kosovo zaražene malarijom?

Beograd se polako prazni, zakuvava se pakleno popodne na magistralama: Spajači praznika kreću na odmor, na ovim putevima će biti najgore

Radnik iz Kruševca dobio otkaz, pa tužio firmu i posle dve godine ga vratili na posao

Kinezi ponudili da grade nove javne garaže u Novom Sadu, Vučević poručio: Strateški rešavamo važna pitanja i privlačimo investicije

Prinudno iseljavaju porodicu Jovanović zbog duga od 8.000 evra za operaciju? Vlasnik zapretio da će zapaliti sebe i kuću (VIDEO)

Voz ju je udario, odbacio 12 metara, pa ceo prešao preko nje: Živadinka je ustala malo ugruvana, ali živa i zdrava!

Ako budete radili ove stvari u prirodi za 1. maj, skupo ćete platiti

Škola u Paraćinu pretvorila učionicu u prodavnicu: Ovde će učiti budući trgovci

Šef kancelarije SZO u Srbiji: Lekaru koji ne prihvata vakcinu treba oduzeti licencu

Plate zaposlenih u predškolskim ustanovama veće za devet odsto u odnosu na decembar 2018.

Uslovni otpust ne postoji za teška ubistva dece i trudnica, kao i za silovanje deteta: Izmene Krivičnog zakonika u maju, uvodi se doživotni zatvor

Hteli su poslednji put da se oproste s pokojnikom: Kada su podigli poklopac kovčega, samo što se nisu šlognuli

Policija kreće u "brze kontrole" pijanosti vozača i vezivanja pojaseva: U toku praznika uvek ima previše pijanih vozača

Vaskršnja poslanica patrijarha Irineja: Oprostimo jedni drugima i pomirimo se jedni sa drugima (VIDEO)

Danas je Veliki četvrtak: I najvećim grešnicima će sve biti oprošteno ako urade ovo

Danas još toplije: Temperatura do 29 stepeni, a i košava će napokon prestati da duva

Samo mi se zamaglilo pred očima, a onda sam bio mrtav pola sata: Deka (72) iz Aleksinca kog su lekari uspeli da ožive, ispričao čega se seća

NASLOVNE STRANE DANAŠNJIH NOVINA: Prelistavanje štampe za četvrtak, 25. april 2019. godine

Da li se jaja boje u crno ako ste u žalosti i da li plaštanica ispunjava želje? Na sva pitanja koje vernike zbunjuju postoji samo jedan odgovor

Nesvakidašnja proslava najradosnijeg hrišćanskog praznika: Vaskršnji koncert održaće se 29. aprila u kripti Hrama Svetog Save

Spoj teorije i prakse: Studenti vežbaju engleski u Vojnom muzeju

Đaci iz Prokuplja satima spasavali mladunče sove: "Prvo smo mislili da je povređeno, ali je bilo samo uplašeno" (FOTO) (VIDEO)

Medvedi su ponos Srbije a i vi možete da ih gledate na Tari (VIDEO)

Kada tačno prestaje olujna košava i koje delove Srbije očekuju najjači udari?

"Hemijski voz" kreće sutra po Srbiji da uništava sve pred sobom: Evo za koga to može biti opasno

Direktor škole u Lebanu, koji je zabranio "perverznu" predstavu, podneo ostavku: Uradio sam to zbog đaka koji bojkotuju nastavu

Revolucionarna operacija u "KBC Dragiša Mišović": Lekar iz Velike Britanije uklonio tumore debelog creva bez otvaranja stomaka

U Srbiji živi više od 130.000 samohranih roditelja, a svi oni imaju jedan zajednički problem

Medved Šumadinac ponovo viđen posle 60 godina: Kamere ga snimile dok je jeo kukuruz, a niko ne zna odakle je došao (FOTO)

Jezive gužve na granicama: Teretnjaci na prelazima čekaju i do 14 sati

Svi smo se ježili od izgleda isušenog Zaovinskog jezera, ali najnovija fotografija ukazuje na preokret (FOTO)

Tolstojeva ulica u Novom Sadu dobija novo ruho

Drama u Kliničkom centru Niš: Aleksandar (73) došao na kontrolu, ali se ispred šaltera srušio i umro, a posle sat i po vremena i oživeo

Goran je skoro slep, ali planira da obori sopstveni Ginisov rekord: Istrčaće 77 maratona za 77 dana

Psi najčešće napadaju decu od 5 do 9 godina, i to zbog ovih stvari koje rade: U Pančevu je situacija alarmantna!

Danas je Velika sreda: Na današnji dan ne bi trebalo praviti decu, a porodice koje su u žalosti trebalo bi da ofarbaju jaja u crno

Košava se smiruje, a vreme razvedrava: Danas bez kiše, stižu nam prave letnje temperature

/
<% galerijaAlt %>

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima