Na ovim pitanjima su se naša deca obrukala, a hajde da vidimo kako bismo mi prošli: Mračna istina o jednoj generaciji (TESTOVI)

Jedan đak je za Aleksandra Karađorđevića napisao da je Napoleon

Na kom kontinentu se nalaziš ako se penješ na Kilimandžaro? Koji omotač štiti zemlju od udara meteora? Reka koja protiče kroz Valjevo je....

Pitanja iz hemije, Foto: Telegraf.rs

Ovo su samo neka od pitanja na kombinovanom testu na probnoj maloj maturi koja su prilično namučila osmake. Naši đaci pokazali su na ovom testu mračnu istinu o generaciji rođenoj u novom milenijumu.

Pitanja iz geografije, Foto: Telegraf.rs

Oni zasigurno nisu manje inteligentni od njihovih prethodnika, ali ne umeju da prepoznaju važne istorijske ličnosti naše zemlje (brkajući ih čak sa drugim evropskim vladarima).

Pitanja iz istorije, Foto: Telegraf.rs

Jedan od komentara ostavila je upravo nastavnica koja je dežurala na testu: Umesto imena kralja Aleksandra Karađorđevića, jedan đak je pored njegove slike napisao: Napoleon.

Foto: Telegraf.rs

Na njeno pitanje da li zna nekog američkog predsednika, mali maturant je uzvratio pitanjem: "Kojeg? Ima ih više?".

Pitanja iz biologije, Foto: Telegraf.rs

A EVO SU I REŠENJA

Foto: Telegraf.rs

Đaci muče muku i sa fondom reči. Dok na prošlogodišnjem testu osmaci nisu znali šta znači reč kompromitovati, na ovom ih je zbunila reč diskretno.

Foto: Telegraf.rs

Inače, bodovanje na maloj maturi u junu biće isto kao i prethodne godine - 60 poena nosi prosek iz osnovne škole, po 13 poena donose testovi iz srpskog i matematike, a 14 poena kombinovani test.

VIDEO: Devojčica-genijalac naučila je da čita i piše pre nego što je i prohodala

(M. Leskovac)