Ovi gradovi u Srbiji su danas najtopliji, a evo u kojim delovima zemlje će moći normalno da se diše

Kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom očekuju se u četvrtak krajem dana, tokom noći i u petak ujutru ponegde na severu i zapadu Srbije

U Srbiji je danas i narednih dana vrlo toplo, sa najvišom dnevnom temperaturom od 34 do 38 stepeni. U četvrtak i petak na severu i zapadu zemlje uz više oblačnosti biće malo prijatnije uz vetar slab do umeren južni i jugozapadni.

Najviša dnevna temperatura biće od 33 do 36 stepeni, saopštio je RHMZ.

Upozorenje do 11. avgusta, Printskrin: hidmet.gov.rs

I u Beogradu sunčano i veoma toplo, a najviša dnevna oko 35 stepeni, navodi Tanjug.

Temperature u gradovima narednih dana, Printskrin: hidmet.gov.rs

Kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom očekuju se u četvrtak krajem dana, tokom noći i u petak ujutru ponegde na severu i zapadu Srbije, a u petak posle podne mogući su samo u brdsko-planinskim predelima.

Prognoza UV indeksa, Printskrin: hidmet.gov.rs

I u Beogradu sutra sunčano i veoma toplo. Krajem dana i tokom noći, uz nešto više oblačnosti, u nekim delovima grada kratkotrajna kiša ili pljusak sa grmljavinom.

Vetar slab i umeren južni i jugoistočni, tokom dana u skretanju na severozapadni. Jutarnja temperatura 24, najviša dnevna 34 stepena.

Kako se vidi po prognozi portala Accuweather, trenutno je u Beogradu 34 stepena, ali je subjektivni osećak da je 36 stepeni. Tokom noći ka četvrtku biće oko 21 stepen i delimično oblačno.

Trenutno u Novom Sadu, Printskrin: accuweather.com

U Novom Sadu je temperatura stigla do 34 stepena, vedro je, uz osećaj da ima 36 stepeni.

U Nišu ista temperatura, s tim što će tokom noći pasti na prijatnih 18 stepeni. I najviša prognozirana je 34 stepena, a subjektivni osećaj je da ima čak 37 stepeni.

Trenutno u NIšu, Printskrin: accuweather.com
Trenutno u Smederevskoj Palanci, Printskrin: accuweather.com

U Smederevskoj Palanci je 36 stepeni, uz osećaj da ima čak 38. Noćas će biti delimično oblačno, sa temperaturom do 20 stepeni.

Sredinom sledeće sedmice stiže osveženje sa pljuskovima i grmljavinom.

VIDEO: Ovo je jedini spas od vrućine

(Telegraf.rs)