Više od 100 migranata pronađeno u vozu u Vladičinom Hanu: Bili su vidno nervozni

Kako je došlo do toga da toliki broj migranata uđe oko 70 kilometara u teritoriju Srbije, za sada nije poznato

Foto: S. Tasić

Više od 100 ilegalnih migranata pronađeno je u subotu ujutru u vozu koji se zaustavio u Vladičinom Hanu na pruzi Koridora 10.

Oni su u subotu bili ispred Policijske stanice u ovom mestu, gde je vršena njihova registracija i evidencija. Prema važećim propisima, posle registracije trebalo bi da budu poslati u neki od prihvatnih centara na jugu Srbije, ali za sada o tome nema zvaničnih informacija.

Reč je uglavnom o izbeglim muškarcima iz Pakistana, Avganistana i Sirije. Migranti su bili vidno nervozni i tražili su hranu, dok je trajala procedura njihovog evidentiranja.

Foto: S. Tasić

Kako je došlo do toga da toliki broj migranata uđe oko 70 kilometara u teritoriju Srbije, za sada nije poznato, kao ni o kom vozu je reč.

Očekuje se da nadležne institcije saopšte više detalja o ovom događaju.

Podsetimo, u petak je 8 autobusa sa oko 300 migranata stiglo u prihvatni centar u Preševu sa severa Srbije.

Centar u Preševu nije bio aktivan godinu i po dana. Za to vreme, radili su centri u drugim opštinama Pčinjskog okruga, i to u Vranju, Bujanovcu i Bosilegradu.

Pre desetak dana ponovo je aktiviran i tada je stigla grupa od 400 migranata sa severa zemlje, koji su do tada bili u improvizovanim objektima.

(S. T.)