Jeziva scena na Batrovcima: Migranti se vozili na krovu kamiona

Ovu sliku je moglo danas da vidi stotinak drugih vozača

Foto: Sušić Milan

Migrante smo do sada viđali skrivene u kamionima vozača koji voze preko granice na fotografijama granične policije, kako se šćućureni po dvojica, trojica kriju u nekom uzanom delu kamiona. Fotografija koju je sa kolegama podelio Milan Sušić na Fejsbuk grupi "Vozači posao" pokazuje da dvojica migranata sede na vrhu kamiona, na prikolici, odmah iznad kabine. 

Milan za Telegraf.rs kaže da nije reč o fotomontaži, već da je danas tu sliku moglo da vidi bar stotinak vozača na graničnom prelazu Batrovci. Ljudi su postali toliko očajni da i ne razmišljaju o opasnostima koje bi nastale da recimo, vozač kamiona naglo zakoči.

Ili razmišljaju što bi se grčili u nekom ćošku kamiona, kad je napolju lepo, bez padavina...

Foto: Sušić Milan

Osim što je takva vožnja po njih rizična i vozač kamiona bi pretrpeo posledice. Kazne za nelegalni prelazak migranata preko granice prevoznike košta od 2.500 do 5.000 evra, dok su kazne u okolnim zemljama veće.

U Hrvatskoj se plaća i carinski prekršaj, koji košta 5.000 evra i odnosi se na oštećenje sajle i plombe, koje nije prijavljeno. Milan Sušić kaže da se u Hrvatskoj te kazne kreću i do 6.000 evra.

(J. V.)