Postavljeni kreveti u Čairu: Pogledajte gde će biti smešteno 1.000 osoba

U hali će biti obezbeđen i dovoljan broj toaleta, kupatila, prostora za rekreaciju, internet i priključaka za električnu energiju

Kreveti za osobe koje obole od korona virusa, ali imaju lakšu kliničku sliku, postavljeni su u sportskoj hali Čair u Nišu, po uputstvu Кriznog štaba i Vlade Srbije. U tom prostoru moći će da se smesti 1.000 osoba inficiranih virusom Covid-19.

U hali će biti obezbeđen i dovoljan broj toaleta, kupatila, prostora za rekreaciju, internet i priključaka za električnu energiju, a dalje opremanje krevetima i medicinskom opremom u nadležnosti je Vojske i medicinskih ustanova. U slučaju, eventualne potrebe, Grad je spreman da za ovu namenu opremi i dodatne prostore.

Inače, svih 1.000 kreveta nije u hali, već je deo raspoređen i u drugim objektima sportskog centra.

Pored svakog kreveta je obezbeđena nahtkasna, dvadesetčetvoročasovni internet, biće instaliran veći broj televizora, biće dostupan veći broj toaleta, kao i tuš kabina, postojaće prostori za žene sa decom, kao i za rekreaciju - naveo je dr Žarko Ranković, koordinator Štaba za vanredne situacije grada Niša.

Niš je, posle Beograda i Valjeva, grad sa najviše zaraženih - do 25. marta virus je utvrđen kod 37 osoba.

Na ovoj stranici možete pratiti podatke o obolelima od korona virusa iz svih zemalja sveta: https://www.telegraf.rs/covid-19

(Telegaf.rs)