Nevreme pogodilo Srbiju: Potop u Beogradu, u Srbobranu tukao grad, izdat narandžasti meteoalarm

U narednih nekoliko sati očekuju se pljuskovi i grmljavina, a ponegde i kratkotrajna pojava grada

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Najavljivano nevreme praćeno pljuskovima, grmljavinom i grmljavinskim nepogodama stiglo je u Srbiju. Prvi na udaru su okolina Srbobrana i Beograd gde je pala velika količina kiše za kratko vreme.

Na Voždovcu je pljuštalo, a u svega nekoliko minuta pala je ogromna količina kiše, te su ulice u ovom delu prestonice gotovo potopoljene.

Nevreme je ovog popodneva pogodilo i okolinu Srbobrana. Jako nevreme praćeno pljuskovima i gradom pogodilo je mesto Turija.

Tamni oblaci nadvili su se i nad Bogojevom u Bačkoj.

Više od sat vremena grmi u Žitištu gde je počela da pada kiša. U susednom selu Torak dosad je, kako, kažu meštani, palo oko 30 litara kiše, ali i sitan grad.

Jake grmljavine zahvatile su i Vršac, Valjevo, Smederevo, Vladimirovac.

Pljuskovi sa grmljavinom pogodili su i Rumu, kao i Čurug gde lije kao iz kabla i pada grad.

A da nas i narednih sati očekuju vremenske nepogode, najavio je u 17 sati i RHMZ.

- U naredna 4 sata mestimično pljuskovi i grmljavina, ponegde i kratkotrajna pojava grada. U pojedinim delovima Beograda pljuskovi i grmljavina - saopštenje je Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Printskrin: RHMZ

RHMZ je izdao i narandžasti meteoalarm za skoro celu teritoriju zemlje. To znači da je vreme opasno, odnosno da su prognozirane opasne vremenske pojave, a takvog su inteziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje.

Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova. Pratiti savete koje daju nadležne državne službe.

Pod narandžastim meteoalarmom su Banat, Srem, Beograd, Zapadna, Istočna, Jugoistočna Srbija, Šumadija i Pomoravlje.

kako je ranije upozorio RHMZ, danas i sutra biće nestabilno sa pljuskovima i grmljavinom. Lokalno se očekuje velika količina padavina (od 20 do 30 mm za kratak vremenski period, ponegde i više) i grad.

(Telegraf.rs)