Dečaka napao čopor pasa u Bajinoj Bašti: Vukli patiku, udario se o beton, povraćao i mucao od straha

Mališan se vraćao kući sa igrališta, a pronašla ga je žena koja je odmah pozvala njegovu majku rekavši joj da se dečak trese i vrišti od straha

Foto ilustracija: Shutterstock

Dečak (11) iz Bajine Bašte pretrpeo je pre nekoliko dana traumu kada se pred njim, dok se vraćao kući sa igrališta, stvorio čopor od 8 ili 9 pasa lutalica.

Jedan od pasa mu je strgao patiku sa noge, a mališan se udario o betonsku klupu, verovatno pokušavajući da se skloni od životinja.

Njegova majka Marija Vranješ, koja inače ima četvoro dece, i te kako uznemirana ispričala je za Telegraf.rs da se sve izdešavalo u nedelju poslepodne, između 13 i 13.30 časova, kada je dobila poziv sa nepoznatog broja.

- Pozvala me je jedna gospođa kojoj sam neizmerno zahvalna, a koja se slučajno tu zatekla sa svojim sinčićem. Rekla da su dete napali psi, da nema patiku, da vrišti i trese se, da ne može da priča - objašnjava majka tok razgovora.

Kako kaže, žena sa druge strane žice joj je rekla da ga neće ostaviti dok roditelji ne dođu po njega.

- I ona je bila jako uplašena i rekla je da ga nipošto neće ostaviti. Ta ista gospođa je dva dana pre incidenta koji se mom detetu desio odbranila isto nekoga - kaže Marija.

Majka dečaka dalje priča da je njen sin samostalan, da nema potrebe da ide sa njim do igrališta, odnosno da ga prati, kao i da je od malena dolazio u dodir sa raznim životinjama te da mu inače nisu strane.

- Mogu samo da zamislim kako je užasno bilo kada posle toga nije mogao da priča kad sam ga pozvala. Dete se umokrilo u gaćice i povraćalo od straha, promuklo - uznemireno je ispričala dečakova majka.

Ceo slučaj su, kako dodaje, prijavili policiji, a onda i otišli kod lekara.

- U Domu zdravlja su odmah opet obavestili policiju. Oni su došli da uzmu izjavu. Detetu je rađen EKG i meren mu je pritisak, posle čega je dobio uput kod bolničkog psihologa - zaključuje majka i dalje bespomoćna jer ne zna kojoj službi da se obrati kako se ovakav slučaj više ne bi ponovio.

Inače, prema njenim rečima, psi lutalice nisu novina u Bajinoj Bašti gde ih, kako nam Marija kaže, ima po celom gradu.

Video: Zadobio je dva ujeda, ali je policajac odmah odgvorio vatrenim oružjem

(D. Simić)