Nišlija je godinama skupljao stvari, a kada je preminuo za smeće iz stana nije bio dovoljan 1 kamion

Kako bi bezbedno očistili stan, radnici su obučeni u skafandere, imaju maske i rukavice poput zaposlenih u kovid-bolnicama

ILUSTRACIJA, Foto: Tanjug/AP

Radnici Javno-komunalnog preduzeća "Medijana" juče su započeli čišćenje stana u Prvomajskoj ulici u Nišu u kome je pre tri dana pronađen mrtav njegov vlasnik (86). Prema procenama radnika, biće potrebno više dana kako bi sve očistili jer u stanu ima toliko smeća da se napune prikolice sedam-osam kamiona.

Stariji čovek je živeo sam, a već više decenija sakupljao je najrazličitije stvari iz kontejnera i gomilao ih u stanu. Radnici "Medijane" danas su jedan kamion napunili samo onim što se nalazilo u hodniku - starim novinama, garderobom, delovima nameštaja, plastikom, pokvarenom hranom.

Stanari te zgrade proteklih dana su bili u pravoj agoniji zbog neprijatnog mirisa koji se širio iz stana, kako pre nego što je leš odvezen iz stana, tako i nakon toga. Zbog užasnog mirisa, ali i miševa koji su se pojavili u zgradi zbog stana zatrpanog smećem, jedan broj stanara se privremeno iselio iz svojih domova, piše Informer.

Kako bi bezbedno očistili stan, radnici su obučeni u skafandere, imaju maske i rukavice poput zaposlenih u kovid-bolnicama.

Stan preminulog čoveka očišćen je po nalogu gradskog Štaba za vanredne situacije, a nakon apela stanara zgrade.

Leš preminulog muškarca pronađen je takođe posle apela stanara i upozorenja da je čovek sigurno preminuo jer se iz stana širi užasan miris, a nisu ga videli četiri-pet dana.

(Telegraf.rs)