Ministarstvo rada čestitalo predstojeći praznik: Da aktivno radimo na unapređenju uslova na tržištu

Ministarstvo ističe da je, uprkos brojnim izazovima, stopa nezaposlenosti u Republici Srbiji na istorijskom minimumu i da iznosi 9,8 odsto

Foto: Nikola Anđić

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja čestita građanima Srbije 1. maj – Međunarodni praznik rada, sa porukom da je od suštinske važnosti da i u narednom periodu svi zajedno aktivno radimo na unapređenju uslova na tržištu rada i povećanju stope zaposlenosti u Republici Srbiji, saopštilo je ovo ministarstvo.

Ministarstvo ističe da je, uprkos brojnim izazovima, stopa nezaposlenosti u Republici Srbiji na istorijskom minimumu i da iznosi 9,8 odsto, što je veliki rezultat postignut zahvaljujući odgovornoj politici Vlade Republike Srbije i predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Strateški cilj Vlada Republike Srbije i Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja bio je, i ostaće i u narednom periodu, bolji status radnika, veće plate i unapređenje zaštite prava zaposlenih, bolji poslovni ambijent, otvaranje novih fabrika i novih radnih mesta.

Samo zajedničkim snagama radnika, poslodavaca i države, Republika Srbija može da nastavi da beleži ovakve rezultate i da ekonomija i privreda budu na još višem nivou, što će istovremeno značiti dalje jačanje Srbije, koja će biti još bolje mesto za život svih građana.

Video: Očekuje se pojačan intenzitet saobraćaja tokom prvomajskih praznika

(Telegraf.rs)