Nastavljaju se dojave o bombama: Na meti škole u Beogradu, Nišu, Zrenjaninu i bazen Tašmajdan

Još traju provere starih prijava, pa je danas u 49 osnovnih i 21 srednjoj školi u Beogradu onlajn nastava

Foto: Shutterstock

Nakon što su prethodnih dana stigle dojave o bombama na čak 173 školske adrese, od ukupno 258 osnovnih i srednjih škola u Beogradu, danas je nastavljeno sa novim dojavama.

Dojava je danas stigla na adresu Medicinske škole na Zvezdari, Srednje tehničke PTT škole, ali i Visoke škole elektrotehnike i računarstva na Voždovcu.

Kako kažu đaci škole Medicinske škole, zbog dojave im je rečeno da se vrate kućama.

Ubrzo nakon toga su dojave nastavile da se nižu, pa su eksplozivne naprave prijavljene i na bazenu Tašmajdan kao i na Univerzitetu Metropolitan na Dorćolu. Prijava o bombi je stigla nešto pre podneva i u Geološku i meteorološku srednju školu "Milutin Milanković" na Voždovcu.

Dojave i u Nišu i Prištini

Dojava o bombi nije izostala ni u Nišu. Gimazija "Bora Stanković" dojavu je oko 9.30 sati dobila telefonsku prijavu o postavljenoj bombi, javlja RTS.

Učenici i profesori su brzo evakuisani, a na lice mesta su stigli pripadnici policije. U toku je kontradiverziona provera koju rade specijalne ekipe policije, a učenici su pušteni kućama.

Ovo je prvi put da neka škola u Nišu dobije prijavu o postavljenoj bombi.

Dojava o bombi stigla je i u školu "Dževdet Doda" u Prištini, saopštila je kosovska policija. Kako prenosi Koha ditore, učenici i školsko osoblje su evakuisani.

Prema prvim informacijama, pretnja o mogućoj eksploziji stigla je elektronskom poštom. Kosovska policija navela je da su na lice mesta izašle ekipe, koje preduzimaju neophodne operativne radnje.

Policija je sinoć opkolila i rektorat prištinskog univerziteta "Hasan Priština" zbog dojave o bombi, koja se ispostavila kao lažna.

Podsetimo, još traju provere starih prijava, pa je danas u 49 osnovnih i 21 srednjoj školi u Beogradu onlajn nastava.

Na udaru i Zrenjanin

Zgrada OŠ "Vuk Karadžić" u centru Zrenjanina jutros je ispražnjena zbog dojave da se u njoj nalazi bomba, saznaje portal zrenjaninski.com.

U Policijskoj upravi Zrenjanin je potvrđeno da su jutros, oko 8 časova, nadležni u školi obavestili policiju da je na i-mejl stigla poruka o postavljenoj eksplozivnoj napravi.

Na lice mesta su izašli pripadnici kontradiverzione ekipe koji su evakuisali učenike i nastavnike.

Nakon detaljnog pregleda školske zgrade utvrđeno je da je dojava bila lažna.

(Telegraf.rs)