"Otac nije dolazio ni da vidi dete": Komšije za Telegraf o tužnoj sudbini bebe koju je majka ostavila na ulici

Ljudi koji žive u zgradi ne znaju ni šta će sa kolicima napuštene bebe koja još stoje u ulazu

Foto: Shutterstock, Nikola Anđić

Dubok uzdah, odmahivanje rukom, spuštanje glave i tužan pogled - tako danas reaguju Kragujevčani na sam pomen bebe koju je njihova sugrađanka, u ponedeljak posle ponoći, ostavila u kolicima na ulici.

Kolica bebice i dalje stoje u ulazu zgrade gde je živela sa majkom i to je verovatno najtužnija slika Kragujevca ovih dana.

- Niko ne zna šta s njima da radi. Sve je ovo jako tužno - priča nam jedan od komšija i dodaje:

- Treći put već ostavlja jadnu bebu. To je vanbračno dete sa čovekom koji ovde živi sa drugom ženom . Taj čovek nikada nije sišao da vidi dete - tvrdi komšija.

Ne mogu, kažu, da shvate, šta jednu majku natera da tako surovo napusti dete.

- Kakva osoba može da ostavi dete na hladnoći. I to ne jednom. Jeste mlada, ali opet, to ne može da bude opravdanje - poručuju stanari zgrade.

Bebu je našao i spasio slučajni prolaznik, Miloš Sečivanović. Ovaj Čačanin koji studira u Kragujevcu nije ni slutio da će tokom šetnje naići na napušteno dete u kolicima, staro samo godinu dana, koje je ostavila majka.

Za Telegraf.rs nakon što je identifikovana i uhapšena majka, oglasio se i Miloš gde nam je ispričao šta se sve desilo u noći između 9 i 10 januara.

- Vraćao sam se iz teretane, i kod ulaza u zgradu, i pored ulice videli smo kolica. Moja sestra je bila sa mnom, nisam bio sam. Videli smo da nema nikoga, a onda smo prišli kolicima, pomislili smo i da su prazna. Kad smo se približili videli smo ručice kako se pomeraju - priča Miloš.

Uplašeni za dete, pozvali su pomoć.

- Uplašili smo se jer ne znamo šta se dešava, malo dete, noć, kolica i ne znam šta da kažem. Pozvali smo policiju i hitnu i ostali pored deteta dok oni nisu došli i odvezli je u bolnicu - ispričao nam Miloš.

(Telegraf.rs)