≫ 

"Video sam ručice kako se pomeraju": Ekskluzivna ispovest Miloša koji je našao napuštenu bebu u Kragujevcu

Uplašili smo se jer ne znamo šta se dešava, malo dete, noć, kolica i ne znam šta da kažem

  • 19
Čovek beba kolica pronađena Foto-ilustracija: Shutterstock

Miloš Sečivanović poreklom iz Čačka, koji studira u Kragujevcu nije ni slutio da će tokom šetnje naići na napušteno dete u kolicima, staro samo godinu dana, koje je ostavila majka. Ona je danas uhapšena. 

Za Telegraf.rs nakon što je identifikovana i uhapšena majka, oglasio se i Miloš gde nam je ispričao šta se sve desilo u noći između 9 i 10 januara.

- Vraćao sam se iz teretane, i kod ulaza u zgradu, i pored ulice videli smo kolica. Moja sestra je bila sa mnom, nisam bio sam. Videli smo da nema nikoga, a onda smo prišli kolicima, pomislili smo i da su prazna. Kad smo se približili videli smo ručice kako se pomeraju - priča Miloš.

Uplašeni za dete, pozvali su pomoć.

- Uplašili smo se jer ne znamo šta se dešava, malo dete, noć, kolica i ne znam šta da kažem. Pozvali smo policiju i hitnu i ostali pored deteta dok oni nisu došli i odvezli je u bolnicu - priča nam Miloš.

Podsetimo, iz Centra za socijalni rad "Solidarnost" saopštili su da je dete smešteno u urgentnu hraniteljsku porodicu i dobrog je zdravstvenog stanja. U Zmaj Jovinoj ulici u Kragujevcu noćas oko 2.45 jedan prolaznik je na trotoaru naišao na kolica sa bebom starom oko godinu dana, ženskog pola.

Kontaktirao je policiju, a ekipa Hitne pomoći je izašla na lice mesta, zbrinula devojčicu i prevezla je na odeljenje Pedijatrije kragujevačkog Univerzitetskog kliničkog centra.

Iz Policijske uprave Kragujevac su za RTS saopštili da je o svemu obavešteno Osnovno javno tužilaštvo i da je dalje postupanje u tom slučaju u nadležnosti Centra za socijalni rad "Solidarnost".

Iz Centra "Solidarnost" su saopštili da je dete smešteno u urgentnu hraniteljsku porodicu i dobrog je zdravstvenog stanja. Naglašavaju da će u nastavku rada na ovom slučaju preduzeti sve neophodne mere iz svoje nadležnosti, u najboljem interesu deteta. Kako RTS nezvanično saznaje, nadležne službe su identifikovale majku deteta, koja je, navodno, ostavila devojčicu ocu ispred zgrade u kojoj živi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nada

    10. januar 2023 | 17:57

    Tuga!Bog da dete onome ko to ne zasluzuje... a koliko parova zeli i bori se za potomstvo.

  • Mirjana

    10. januar 2023 | 18:48

    Ova zena je zrela za psihijatriju.Da mi je samo znati o cemu je mislila kad je ovu malu dusicu po noci ostavila samu? Ne zasluzuje svako dete i da se zove majkom.

  • Realnost

    10. januar 2023 | 17:47

    Maksimalno po zakonu kazniti roditelje

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA