Majka ispisala sina iz škole u Sremskoj Mitrovici nakon snimka na kojem se vidi kako tuče drugog učenika

Vreme čitanja: oko 1 min.

Na društvenim mrežama za vikend se pojavio snimak brutalnog nasilja na kojem se vidi kako je dečak najpre šutira drugog dečaka koji je sedeo na klupi, a nakon što je pao, zadao mu je još nekoliko udaraca

Printskrin: Instagram/192_rs

I napadač i žrtva vršnjačkog nasilja koje je zabeleženo na snimku podeljenom na društvenim mrežama su učenici Ekonomske škole u Sremskoj Mitrovici, potvrđeno je u toj školi. Kako je rečeno, škola ne može da pokrene disciplinski postupak protiv nasilnog učenika jer se napad nije dogodio u školi i školskom dvorištu, već u blizini ove obrazovne ustanove, piše mitrovica.info.

Na društvenim mrežama za vikend se pojavio snimak brutalnog nasilja na kojem se vidi kako je dečak najpre šutira drugog dečaka koji je sedeo na klupi, a nakon što je pao, zadao mu je još nekoliko udaraca. Da se incident dogodio pre sedam dana u blizini Ekonomske škole potvrđeno je i iz Policijske uprave Sremska Mitrovica.

Kako je rečeno, policija je reagovala odmah po saznanju da se ovaj slučaj nasilja dogodio, a maloletni počinilac je procesuiran u saradnji sa Višim javnim tužilatvom za maloletnike. Prema našim saznanjima, napadač je bio učenik prvog razreda Ekonomske škole, a nakon ovog slučaja nasilja majka ga je ispisala iz te škole.

Zbog blažih incidenata i izostanaka koje je pravi od početka školske godine sa njim je prethodno već obavljen razgovor i škola je preduzela sve mere, saznaje se u ovoj ustanovi.

(Telegraf.rs)