"Bombone od svinje" dobile konkurenciju! Afrikanka prvi put probala ajvar i reakcija je BRUTALNA
Studentkinja medicine iz Ugande, Džulijan Abasa, koja već nekoliko godina živi u Beogradu, nedavno je oduševila domaću javnost svojom reakcijom na srpski ajvar.
Na svom Instagram profilu podelila je video u kojem kašikom iz tegle uživa u ovom specijalitetu, uz komentar: "Ovo je predobro!"
Džulijan, koja je u Srbiju došla da studira, brzo se uklopila u srpsku svakodnevicu, a hrana joj je posebno prirasla srcu.
U razgovoru za domaće medije, otkrila je da je prilikom izbora fakulteta istraživala opcije širom Evrope, a presudnu ulogu u njenoj odluci da dođe u Srbiju imali su prijatelji njenog oca, koji su ovu zemlju opisali u najlepšem svetlu.
Njena reakcija na ajvar brzo je postala viralna na društvenim mrežama, a mnogi korisnici komentarisali su kako je "bombona od svinje" dobila ozbiljnu konkurenciju.
O čemu se radi? Džulijan nije oduševljena samo ajvarom. Od mnogih srpskih specijaliteta otkrila je koja joj je još jedna kulinarska slabost - čvarci. Međutim, način na koji ih je nazvala nasmejao je sve - bombone od svinje.
Mnogi ljudi su joj u komentarima predložili da čvarci i ajvar uz hleb i sir čine idealan domaći zalogaj, pa se čini da je Džulijan na dobrom putu da otkrije razne ukuse Balkana.
(Telegraf.rs)