Seks sa devojčicama, luksuzni automobili, milioni na računima, vile u Americi: Šokantno saznanje o životu budističkih monaha

Loše ponašanje monaha nije ništa neobično na Tajlandu

Na internetu se 2013. godine pojavio snimak na kom se jasno vidi kako budistički monah Virapol Sukfol sedi u luksuznom avionu i razmenjuje skupocene predmete sa svojim kolegama. Tajlanska policija je ubrzo nakon toga otkrila da je njihov monaški život potpuno suprotan od očekivanog.

Otac Maksim živi u najskrivenijoj crkvi na svetu: Bio je alkoholičar i robijaš, a onda se popeo na ovu stenu i okrenuo Bogu (FOTO) (VIDEO)

Policija je pronašla najmanje 5 miliona evra na deset različitih bankovnih računa, kao i dokaze o kupovini 22 Mercedesa.

Virapol je sagradio vilu na jugu Kalifornije, poseduje veliku kičastu kuću u svom rodnom gradu i naručio je da mu naprave veliku repliku kipa Bude koja je salivena od, kako se sam hvalio, devet tona zlata.

Postoje dokazi, tvrdi policija, i o seksualnim vezama s brojnim ženama od kojih jedna tvrdi da joj je Virapol napravio dete kada je imala samo 15 godina, što je dokazano i DNK testom.

Virapol je u međuvremenu pobegao u SAD, a tajlandskim vlastima trebale su četiri godine da osiguraju njegovo izručenje. On poriče optužbe o prevari, pranju novca i silovanju.

Mnogi se pitaju kako je ovaj monah postigao toliki uticaj u ranim dvadesetim godinama i kako mu je dopušteno kršiti budističke zapovesti po kojima bi svi monasi trebali živeti.

Naime, monasi ne bi trebali ni dirati novac, a seks je strogo zabranjen.

Loše ponašanje monaha nije ništa neobično na Tajlandu. Mnogi su postali iznimno bogati, uzimaju drogu, uživaju u seksualnim odnosima pritom ne birajući je li muško ili žensko, dečak ili devojčica.

Čini se da je Virapola takođe zahvatio ovaj trend. U siromašnu severoistočnu provinciju Sisaket stigao je početkom 2000-ih i podigao samostan na doniranoj zemlji u selu Ban Jang. No tamo je dolazilo svega nekoliko meštana, jer su bili presiromašni da bi ponudili velikodušne donacije kakve je Virapol očekivao.

Kako bi privukao bogatije ljude iz drugih delova države, Virapol je počeo održavati razne svečanosti, prodavati talismane, te je sagradio repliku smaragdnog Bude.

Hodočasnici su govorili kako ih je privukao njegov nežan i topao glas i njegove tvrdnje da poseduje moći poput sposobnosti da hoda po vodi i komunicira s božanstvom.

Zauzvrat, Virapol je davao velikodušne darove moćnicima u toj regiji - mnogi automobili kupljeni su kao pokloni važnim monasima. Mnogi vernici se i dalje zaklinju da je u srcu dobar čovek.

Nakon niza skandala, ljudi otvoreno govore o krizi budizma na Tajlandu.  Vlada je sada uvela zakon koji zahteva od hramova koji dobijaju 3-4 milijarde dolara svake godine u donacijama da objave podatke o finansijama. Takođe se govori o uvođenju nove digitalne lične karte za monahe.

Pogledajte kako budistički monah razmenjuje skupocene predmete u luksuznom avionu: 

(Telegraf.rs)