Putin poslao tim na Arktik, zatekli su uznemirujući prizor: Tragična istina iza leševa polarnih medveda pronađenih na ruskom ostrvu (FOTO)

Slučaj su pokušali da zataškaju...

Ruski ekološki tim koji je poslat na ostrvo Vilkitski na Arktiku bili su šokirani kada su pronašli leševe polarnih medveda u stanju raspadanja.

RASTOPIĆETE SE: Ovaj polarni medvedić je nešto najslađe što ste ikada videli (FOTO)

Tim, koji je tamo poslat lično od strane predsednika Vladimira Putina, kako bi raščistili toksične postsocijalističke ruševine u sklopu kampanje čišćenja Atktika, pronašli su šest tela polarnih medveda, sa vidnim prostrelnim ranama i skinutim glavama i kožama. Fotografije masakra pogledajte OVDE

Šaržeri pištolja su takođe nađeni na licu mesta, a ono što ovaj masakr čini još zamršenijim je činjenica da su ovi predeli delom pod ruskom a delom pod internacionalnom zaštitom, a u oba slučaja je ubijanje ugrožene vrste polarnog medvede strogo zabranjeno.

Da se radi o slučaju koji je zamalo zataškan svedoči i policija Jamalo-Nenetsa, autonomne regije Rusije, koja je nerado pokrenula istragu o ovom slučaju, prenosi "Siberian Times".

Veruje se da su medvedi ubijeni zbog svoje skupocene kože i krzna, koji dostižu vrednost i do 14.500 evra po komadu.

Istraživači su odmah alarmirali Centra za istraživanje Arktika kao i tamošnjeg guvernera, jer se ovaj slučaj tretira kao veoma ozbiljno krivično delo, budući da je na svetu ostalo svega oko 20.000 polarnih medveda.

(Telegraf.rs)