Jezive pretnje Severne Koreje: Spremni smo za RAT, za par dana počinje užas! Narod na ulicama podržava napad na Ameriku (FOTO) (VIDEO)

Isti izvori tvrde da će Severna Koreja ispaliti četiri projektila tipa Hvasong-12

Službeni Pjongjang objavio je kako će u roku nekoliko dana imati spreman plan napada na američke teritorije u Pacifiku, objavio je BBC, a u isto vreme je na ulicama Pjongjanga organizovan marš "pesnica besa" u znak podrške Kim Džong Unu za rat protiv Amerike.

Amerika priprema teren za napad na Severnu Koreju: Tu zemlju moramo napasti što pre!

Naime, severnokorejski državni mediji objavili su kako će plan napada s četiri projektila, koje planiraju da ispale u more pored američke teritorije Guama u Pacifičkom okeanu, biti spreman do sredine avgusta.

Isti izvori tvrde da će Severna Koreja ispaliti četiri projektila tipa Hvasong-12, srednjeg do dugog dometa, koji će preleteti preko Japana i sleteti u more gotovo 30 kilometara od Guama, kao odgovor na pretnje "vatrom i besom kakve svet još nije video".

Radi se, jasno, o reakciji na nedavnu izjavu američkog predsednika Donalda Trampa, za kojeg su iz Severne Koreje poručili da je "lišen svakog razuma".

U isto vreme usijano je i na ulicama glavnog grada Severne Koreje, gde su se desetine hiljada građana okupili na trgu Kim Il Sung, pozdravljajući svog lidera i preteći salutirajući pesnicama.

Iznad njihovih glava mogle su se videti parole i transparenti koji poručuju da je Severna Koreja spremna za rat sa Amerikom i da će se svi do poslednjeg daha boriti za svoju zemlju.

Službeni Vašington je inače ovih dana upozorio Severnu Koreju da bi akcije Pjongjanga mogle "značiti kraj režima". BBC-ev dopisnik iz Guama javlja kako je tamošnja javnost uverena da su severnokorejske pretnje retoričke prirode i kako bi napad projektilima na Guam, na kojem se nalazi i američka vojna baza, bio "suicidalan za Severnu Koreju".

Podsetimo, američki predsednik Donald Tramp juče se na Tviteru pohvalio nuklearnim arsenalom američke vojske, utvrdivši kako se njegova prva predsednička odluka odnosila upravo na jačanje američkog nuklearnog arsenala.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)