Ruska novinarka proterana iz Ukrajine: Deportovana Ana večeras stiže u Moskvu (VIDEO)

Ukrajinske vlasti optužuju Kurbatovu za manipulisanje informacijama od javnog značaja i učestvovanje u antiukrajinskoj propagandi

Ruska novinarka Ana Kurbatova (29) deportovana je iz Ukrajine i večeras će doputovati u Moskvu, objavila je ruska stanica "Kanal 1".

Objavili su da je TV reporterka Ana oteta u Kijevu, a onda da je proteruju iz Ukrajine: Rusija i dalje na nogama! (FOTO) (VIDEO)

Ukrajinske vlasti optužuju Kurbatovu za manipulisanje informacijama od javnog značaja i učestvovanje u antiukrajinskoj propagandi, prenosi Rojters.

Agencija Tas s navodi da Kurbatova ima trogodišnju zabranu ulaska u Ukrajinu.

Ruska TV stanica je u sredu prvobitno javila da je Kurbatova oteta u Kijevu, a potom je objavljeno da je nju privela ukrajinska bezbednosna služba SBU.

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova optužilo je u sredu ukrajinske vlasti za otmicu ruske novinarke pre nego su saopštile da će je deportovati, nazivajući takav potez "namernom provokacijom" ukrajinske bezbednosne službe.

Prema navodima kanala Rosija 24, 29. godišnja Kurbatova, rođena u Stavropolju, dobijala je u više navrata pretnje zbog izveštavanja o događajima u Ukrajini.

- Sajt Mirotvorac koji je zabranjen u Rusiji, stavio ju je 26. avgusta na crnu listu. Ona je optužena za pristrasno izveštavanje sa vojne parade na Dan nezavisnosti Ukrajine. Ona je takođe optužena da je manipulisala značajnom informacijom i za učešće u antiukrajinskoj propagandi - objavio je ovaj kanal.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Tanjug)