Šta je i koliko je jaka HIDROGENSKA BOMBA Severne Koreje zbog koje može da počne Treći svetski rat? (FOTO) (VIDEO)

Radi se o jednom od najrazornijih oružja u svetu, iako u sukobima nikada nije korišćena

Termonuklearna ili hidrogenska bomba, kakvu je Severna Koreja navodno testirala, razvijena je posle upotrebe nuklearne bombe u Japanu u Drugom svetskom ratu i od nje je mnogo razornija. Ovo nije prvi put da se Severna Koreja hvali da je testirala hidrogensku bombu, ali stručnjaci su do sada bili skeptični.

Čudan zemljotres u Severnoj Koreji digao svet na noge: Očekuje se važno saopštenje zbog straha od nuklearnog testiranja!

Severna Koreja potvrdila: Imamo minijaturnu HIDROGENSKU BOMBU (FOTO)

Hidrogenska bomba jedno je od najrazornijih oružja u svetu, iako u ratnim sukobima nikada nije korišćena.

Ona se još zove i termonuklearna i superbomba, a prema proceni stručnjaka može biti i do 1.000 puta snažnija nego atomske bombe.

Stručnjak za bezbednost Melisa Hanam napisala je da nema načina da se otkrije da li je to što gleda severnokorejski lider Kim Džong-un stvarna bomba koja je eksplodirala u tunelu.

- To može biti samo model, ali poruka koju Severna Koreja šalje je jasna. Žele da pokažu da jako dobro znaju šta je nuklearno oružje - rekla je ona.

Prvu hidrogensku bombu Amerikanci su testirali 1952. godine, a proizvela je energije koja je odgovarala onoj 10 megatona TNT-a, otprilike 1.000 puta više od atomske bombe bačene na Hirošimu.

Iako i hidrogenska i atomska bomba spadaju u nuklearno oružje, atomska bomba koristi nuklearnu fisiju, koja veći atom deli na dva manja kako bi stvorila energiju. Hidrogenska bomba koristi fuziju, odnosno dva ili više manjih atoma spaja u jedan veliki. Dva izotopa vodonika, deuterijum i tricijum, u procesu fuzije se spajaju i formiraju helijum, čime se oslobađa tolika energija. Hidrogenska bomba takođe u sebi ima i fisiono oružje koje služi da pokrene oslobađanje energije i fuziju.

ALARMANTNO UPOZORENJE ZA SVE: Upravo je testirana bomba 5 puta jača od one bačene na Nagasaki, može da ubije skoro 400.000 ljudi!

NE PROPUSTITE OVAJ TEKST: Tačka razdora dve Koreje zbog koje oni NIKADA više neće biti ista nacija je RELIGIJA (FOTO)

Najsnažnija hidorgenska bomba ikad detonirana bila je sovjetska tzv. carska bomba koja je 1961. godine, oslobodila energije u vrednosti 50 megatona TNT. Karakteristični oblak u obliku pečurke dosegao je visinu od 64 kilometra, a eksplozija je bila vidljiva u mestima udaljenim stotinama kilometara.

SIGURNO SE PITATE ZAŠTO SEVERNA KOREJA MRZI AMERIKU - Pročitajte ovaj tekst i sve će vam biti jasno

NE PROPUSTITE, SVE O SEVERNOJ KOREJI I KIM DŽONG UNU ČITAJTE U NAŠOJ TEMI KIM DŽONG UN, BIRAJTE, LISTAJTE STRANE, SAZNAĆETE SVE ŠTO VAS ZANIMA. KLIKNITE OVDE

Pogledajte video CARSKE BOMBE:

(Telegraf.rs)