Susret koji je čekala cela planeta: Predsednik Južne Koreje sreo se sa sestrom Kim Džong Una (FOTO) (VIDEO)

Severnokorejska delegacija prisustvovala je ceremoniji otvaranja Zimske Olimpijade u Pjongčangu koja je donela privremeno zatišje u napetosti oko severnokorejskog nuklearnog programa

Južnokorejski predsednik Mun Džae-in danas se sreo sa visokim severnokorejskim zvaničnicima, uključujući sestru lidera Kim Džon Una, tokom ručka u predsedničkoj palati u Seulu.

Sestra Kim Džong una stigla na ZOI u Pjongčang: Sve oči uprte u severnokorejsku delegaciju i njihovo brojno obezbeđenje (FOTO) (VIDEO)

Tom prilikom Kimova sestra, Kim Jo Džong, uručila je lični poziv lidera Severne Koreje južnokorejskom predsedniku da poseti Pjongjang, prenosi Rojters.

Ručak je upriličen nakon što su sestra severnokorejskog lidera Kim Jo Džong i severnokorejska delegacija prisustvovali ceremoniji otvaranja Zimske Olimpijade u Pjongčangu koja je donela privremeno zatišje u napetosti oko severnokorejskog nuklearnog programa, prenosi AP.

Kim Jo Džong (30) je prvi član vladajuće severnokorejske porodice koji posećuje Seul od kraja korejskog rata vođenog od 1950. do 1953., podseća AP.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs/Tanjug)