Kao dečak je hteo da se ubije zbog vršnjačkog nasilja: Čekao je 40 godina kako bi javno prozvao čoveka koji ga je mučio (VIDEO)

Greg je rekao da je u školi pretrpeo vršnjačko nasilje koje je trajalo veoma dugo

Amerikanac Greg Baret, koji kaže da je njegovo legitimno ime Greg Gej, čekao je punih 40 godina kako bi javno prozvao čoveka koji ga je nekad maltretirao u školi, a koji je sada upravnik školskog okruga kome pripada i škola koju su zajedno pohađali.

Kako je rekao na sastanku školskog okruga, jednog dana pokušao je da se ubije pištoljem svoga oca koji je našao u njegovoj fioci, ali, na sreću, bio je dovoljno jak da ne poklekne i odustao je od te namere.

>>>Oni su zanemareni, maltretirani i sami mučeni: Kako da prepoznate nasilnika još dok je dete (DETALJNI PROFIL)

Greg je rekao da je u školi pretrpeo vršnjačko nasilje koje je trajalo veoma dugo. Naveo je da su ga svi maltretirali, od vršnjaka do nastavnika i trenera. Kako je rekao, nije imao kome da se obrati.

- Jednog dana za vreme ručka, gurnuli su mi glavu u pisoar i razbili mi usnu. Legao sam na pod i sklupčao se kao beba, kao fetus, dok su me deca šutirala. Otišao sam pravo kod direktora, a on mi je rekao "Ova deca će jednom odrasti, neće zauvek biti ovakvi".

Jedan od njegovih drugara iz razreda koji su ga maltretirali, Lens Hind, postao je upravnik školskog okruga, kome pripada i škola koju su pohađali. Kad ga je Greg javno prozvao za nasilničko ponašanje, Lens se samo nasmejao.

Greg je rekao da je to bila prilika za Lensa da ustane i prizna da to nije bilo u redu.

- Bili smo deca. Pravili smo gluposti. Pravili smo greške, ali on je sada zadužen za veliki školski okrug - rekao je Greg.

Lens je negirao Baretove optužbe.

- Ne kažem da Baret nije maltretiran, već samo da ja nisam bio deo toga.

(Telegraf.rs)