Mirka su zatrpale tone betona kada se most srušio: Mesecima je bio bez posla i kada ga je konačno dobio, desila se tragedija (FOTO)

Spasioci su pod ruševinama pronašli tela dvojice kolega nastradalih na poslu, 31-godišnjeg Mirka Vićinija i 35-godišnjeg Bruna Kasagrandea, obojica iz Đenove

Među tonama betona i metala srušenog vijadukta spasioci i dalje traže preživele. Tragedija koja se dogodila u Đenovi odnela je 42 života, od kojih je troje dece. Gotovo sto metara puta nestalo je u 15 sekundi u ponedeljak oko podne.

Zna se jedini krivac za rušenje mosta u Đenovi: Pojavili su se dokumenti i dokazi da je katastrofa mogla da bude sprečena

Srušeni vijadukt nalazi se na važnom evropskom pravcu od Portugalije do Turske, a većina žrtava prolazila je njime na putu ka mestima na kojima je trebalo da provedu svoj godišnji odmor. Pod tonama betona i metala stradala je tročlana porodica, informatičar Roberto Robijano (44) sa suprugom Ersiliom Pičinino (41) i sinom Samuelom (9).

Samo nekoliko metara od automobila nastradale tročlane porodice, spasioci su pod ruševinama pronašli tela dvojice kolega nastradalih na poslu, 31-godišnjeg Mirka Vićinija i 35-godišnjeg Bruna Kasagrandea, obojica iz Đenove. Oni su mesecima bili bez posla i konačno su dobili sezonski posao. Trebalo je da rade kao komunalci na uređenju ekoloških ostrva u lokalnoj kompaniji za otpad. Krenuli su na svoj prvi radni dan i poginuli, sa njima je bio i treći kolega, za kojim se još traga, Sandro Kamporo.

Tragedija u Đenovi je mogla da se spreči? Ove fotke otkrivaju kako je izgledao most dan pre rušenja (FOTO)

POGINULA I ČETVOROČLANA PORODICA

U nesreći je poginula i četvoročlana porodica iz Milana, 59-godišnji Andrea Vitone, 48-godišnja Klaudija Poseti i njeno dvoje dece iz prvog braka, 12-godišnja Kamila i 16-godišnji Manuele.

Među poginulima je i 32-godišnji anesteziolog iz Pize, Alberto Fanfani koji je na put krenuo sa devojkom, 29-godišnjom Martom Danisi sa Sicilije. Veruje se da je par krenuo prema gradu Alesandriji gde je Danisi nedavno prebačena na novo radno mesto.

Andrea Ćeruli (47) iz Đenove, takođe je poginuo na putu prema poslu. Bio je zaposlen u luci. Marjus Đeri i Edi Bokrina bili su na putu prema poslu u službenom kombiju kompanije EuroPulicia.

Njihova tela pronađena su pred njihovim roditeljima i suprugama koji su došli na mesto nesreće da pomognu u spašavanju. Pronađena su i tela četvorice muškaraca iz Napulja. Đovani Batiloro (29), Antonio Stancione (29), Mateo Bertonati (26) i Đerardo Esposito (26) u trenutku urušavanja vijadukta putovali su prema Nici. Đenaro Sarnataro (43), vozač kamiona iz Napulja, putovao je iz Francuske kad je poginuo.

Ostale žrtve su 27-godišnji Karlo Eraco Trujilio i Stela Bokia (24), par iz Areca u Toskani, 35-godišnji Luiđi Mati Altadona iz Borgeta Santo Spirita u Liguriji, 41-godišnji Franćesko Belo, 53-godišnji Sandro Kampora, Đorđo Donađo, poslovni čovek iz Savone i Henri Diaz, 30-godišnji Kolumbijac koji živi u Liguriji. Pronađeno je i telo 34-godišnje Elize Boco.

Identifikovana su i tela tri turistkinje iz Francuske koje su putovale na letovanje na Sardiniju. 22-godišnja Melisa Artu, 20-godišnja Nana Gusman i Nemati Alize krenule su iz Monpeljea prema na trajekt. Njihova tela pronađena su nakon što su spasioci našli narukvicu i minđuše.

Identifikovan je i Huan Karlos Pastenes, 64-godišnji kuvar iz Čilea koji je živeo u Đenovi više od 30 godina. U vreme urušavanja vijadukta, krenuo je na put sa suprugom Norom Rivera i 60-godišnjom prijateljicom Huanom Figueroom.

Identifikacija stradalih počela je odmah uz pomoć nakita koji je pronađen na njima, pirsinga i predmeta pronađenih uz tela. Svi pronađeni detalji upoređeni su sa spiskom nestalih osoba.

VIDEO/Italija u suzama: Spasioci izvlače tela stradalih ispod srušenog mosta u Đenovi

(Telegraf.rs)