Dvojica muškarca uhapšena u Londonu zbog terorizma: Podignut nivo opasnosti u Velikoj Britaniji

Šef komande za borbu protiv terorizma Ričard Smit, rekao je da policajci svakog dana patroliraju širom glavnog grada

Foto: Tanjug/AP

Dvojica muškaraca uhapšena su danas zbog sumnje na terorizam, nakon što im je automobil zaustavljen u centru Londona, saopštila je policija.

Dvojica 34-godišnjaka iz istočnog Londona, primećeni su oko 12.10 kako se "ponašaju sumnjivo" vozilu u Vestminsteru, a zaustavili su ih naoružani službenici, javlja Sky News.

Nije pucano iz oružja i pokrenuta je antiteroristička istraga, dodaje se.

Nivo opasnosti od terorizma u Velikoj Britaniji povećan je sa "značajnog" na "ozbiljan" prošle nedelje, nakon napada u Francuskoj i Austriji, što znači da se napad na tlu Ujedinjenog Kraljevstva sada smatra "vrlo verovatnim", navodi "Sky News", a prenosi Tanjug.

Šef komande za borbu protiv terorizma Ričard Smit, rekao je da policajci svakog dana patroliraju širom glavnog grada, pazeći na sumnjivo ponašanje i zaustavljajući ljude za koje sumnjaju da bi mogli biti umešani u kriminal.

- Nakon povećanja nivoa pretnje od terorizma u Velikoj Britaniji prošle nedelje - kao mere predostrožnosti - želeo bih da naglasim da javnost treba da bude na oprezu, ali ne i uznemirena - rekao je Smit.

Video: Namerno se kolima zakucao u policijsku stanicu u Londonu nakon čega je zapalio deo ulice

(Telegraf.rs)