"Mrzovoljni glupan": Tramp osuo paljbu po nekadašnjem savetniku za Kosovo, Boltona baš izvređao

Džon Bolton našao se na udaru predsednika Trampa

Foto: Profimedia/AFP

I dalje aktuelni predsednik SAD Donald Tramp poslednjih dana na društvenim mrežama otvoreno iskazuje nezadovoljstvo, a na udaru se neretko nađu i njegovi bivši saradnici.

Ogorčen zbog izbornih rezultata, Tramp je prethodnih dana na Tviteru tvrdio da je pokraden, da su mu smeštali, da je čitav izborni proces nameštaljka, a večeras je dokačio i svog bivšeg savetnika za nacionalnu bezbednost Džona Boltona.

Bolton, koji je objavio knjigu u kojoj Tramp nije prikazan u najboljem svetlu, večeras se našao na udaru predsednika jer je rekao da republikanski lideri moraju Trampovim glasačima da objasne da je izgubio izbore.

- Mislim da je, kako koji dan prolazi, sve jasnije da ne postoje dokazi da je bilo izborne prevare, ali ako Trampovi glasači slušaju samo njegove tvrdnje, onda nije ni čudo što u to veruju. Od velike je važnosti da republikanske vođe ustanu i objasne šta se dogodilo. Da objasne da je Tramp izgubio, i da su ovo bili slobodni i fer izbori - rekao je večeras Bolton.

Ljut zbog njegove izjave, Tramp ga je nikad gore izvređao na Tviteru.

- Džon Bolton je jedan od najglupljih ljudi u vladi sa kojima sam "imao zadovoljstvo" da sarađujem. Mrzovoljan, dosadan i miran tip, ničim nije doprineo nacionalnoj bezbednosti osim: "Ej, hajde da ratujemo". Takođe, nezakonito je obelodanio mnoge poverljive informacije. Pravi glupak - napisao je Tramp na Tviteru.

(Telegraf.rs)