Izraelski ministar odbrane odlučno: "Nema prekida vatre"

Izrael se ne priprema za prekid vatre, odlučna je poruka ministra odbrane te zemlje

Foto: Tanjug/AP

Izraelski ministar odbrane Beni Ganc izjavio je da će se operacije u Pojasu Gaze nastaviti onoliko dugo koliko je potrebno.

- Izrael se ne priprema za prekid vatre. Trenutno nema datuma završetka operacije - istakao je Ganc, preneo je Times of Israel.

On je rekao da su "sve opcije i dalje na stolu".

- Nećemo slušati popovanje bilo koga, bilo koje organizacije ili institucije, ovo je naše pravo i naša dužnost da zaštitimo građane Izraela - rekao je Ganc i dodao da je poslednjih sati gađano više lokacija.

- Vojska je tokom poslednjih sati izvela seriju značajnih napada, pogodili smo zapovednike, važnu Hamasovu infrastrukturu... Pogodili smo na stotine meta, padaju visoke zgrade, fabrike se urušavaju, tuneli se uništavaju i komandanti se ubijaju - rekao je Ganc.

Istovremeno, izraelska služba bezbednosti Šin Bet identifikovala je četvoricu komandanata Hamasa koji su poginuli u udaru izraelskih snaga.

Basem Isa, komandant Hamasove gradske brigade u Gazi, Džama Tala, šef njene sajber komande i odgovoran za poboljšanje tačnosti raketa grupe, Džamal Zabeda, šef istraživanja i specijalnih projekata u odeljenju za proizvodnju municije i Hazem Hatib, Hamasov glavni inženjer u odeljenju za municiju, svi su poginuli u napadima, naveo je Šin Bet.

Sami Radvan, vođa Hamasovog odseka tehničke obaveštajne službe i Valid Smali zadužen za industrijsku opremu odeljenja za proizvodnju oružja, takođe, su ubijeni u ranijim napadima na lokacije Hamasa.

Video: Raketna paljba iz Gaze na Izrael u ranim jutarnjim časovima

(Telegraf.rs)